Ga naar inhoud
MAP

Overnachten in Friesland

Niet al het aanbod is direct boekbaar via de VVV - Bekijk hier alle accommodaties

Unieke steden en dorpen

Unieke steden en dorpen

Zuidwest Friesland telt maar liefst 140 dorpen en 7 van de Elfsteden. De steden in Waterland hebben allemaal hun eigen charme. Je ziet over de sporen van het rijke handelsverleden en de vroegere zeevaart. In 2018 is er zelfs een nieuwe Elfstedentocht gemaakt. Niet verbonden door ijs, maar door het sprankelende water van fonteinen. Waar vind je 7 fonteinen gemaakt door 7 internationale topkunstenaars? In de Friese Elfsteden van Waterland van Friesland!

Genieten van het water

Genieten van het water

Ontdek tijdens je vakantie in Waterland van Friesland onze prachtige regio vanaf het water. Heb je zelf niet een boot, dan huur je deze gemakkelijk bij een van de vele verhuurders. Een relaxte dag op het water in een sloep of liever een actief dagje zeilen of suppen? Het kan allemaal!

Friese souvenirs

Friese souvenirs

Ben je in Waterland van Friesland op vakantie en wil je een leuk aandenken mee naar huis? Of wil je een uniek Fries item cadeau geven? Je shopt hier de leukste Friese producten gemakkelijk en snel online.

Tips voor kids

Tips voor kids

Zon, zand, bos en water zorgen voor voldoende afwisseling. Bij regenachtig weer met laarzen aan de natuur in of onder de zomerzon een stoere hut bouwen, ijsjes eten of een zandkasteel maken; alles is mogelijk. Of wat dacht je van een week zeilkamp in Waterland van Friesland. Haal je zeildiploma én maak vrienden voor het leven.

Routes

Routes

In Waterland kun je fantastisch varen, roeien en suppen. Of wat dacht je van fietsen en wandelen over de bospaden en glooiingen in Gaasterland of langs de Friese meren. Ontdek het prachtige landschap en water met een van onze routes.

Slapen in Waterland

Slapen in Waterland

‘Koese’, dat is heerlijk slapen op z’n Fries. En dat kan op vele manieren. In een tent in het bos waar je wordt gewekt door tjilpende vogeltjes. Of op een luxe boot waar het water je zacht in slaap kabbelt. Of je nu kiest voor het water, het bos of de weilanden: overal vind je unieke adressen om heerlijk te overnachten in Friesland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.