Ga naar inhoud
MAP

Bezoek Sloten: het allerkleinste Elfstedenstadje

Ontdek Sloten, de omgeving van Sloten en het Slootermeer

Sloten (of Sleat zoals we in Friesland zeggen) is het allerkleinste Elfstedenstadje van Friesland. Deze ommuurde ministad wordt ook wel, dankzij de unieke vorm van een ui, sipelstêd (Fries voor ui-stad) genoemd. Een terugkerend evenement is de gezellig jaarmarkt op de Sipelsneon, oftewel Ui-zaterdag. Ontdek alle schatten van Sloten door een stadswandeling te maken, die je kunt boeken bij de VVV. Een medewerker of misschien zelfs de stadsomroeper leidt je graag langs de Korenmolen, bastions, poorten en de monumentale koopmanshuizen.

Boek een overnachting in Sloten en omgeving

Sloten is gelegen in het glooiende Gaasterland en de kleinste van de Friese Elfsteden. Dat het een kleine stad is, wil niet zeggen dat er weinig te beleven valt!

Lynn, Belvilla.nl

Kanongebulder in Sloten

Sloten is een échte vestingstad met nog steeds een actieve stadsomroeper, genaamd Pieter Haringsma. In het hoogseizoen roept Pieter iedere vrijdag avond de stad bijeen voor het traditionele kanonschieten op het molenerf van Korenmolen de Kaai. Vol enthousiasme vertelt hij hoe het allemaal werkt. Dit kanongebulder wordt in volledige klederdracht gedaan door de stadschutterij. Kom het met je eigen ogen bekijken!

 

 

 

 

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.