Ga naar inhoud
MAP

Camperelfstedentocht: Stempelposten en camperplaatsen

Daar gaan we! Onze camperelfstedentocht is begonnen! In dit inspiratieverhaal lees je alles over de stempelposten waar je de stempels kunt halen voor jouw camperelfstedentocht! Daarnaast lees je ook alles over de diverse camperplaatsen welke je onderweg tegenkomt.

Lees hier alles over de stempelposten en camperplaatsen

Harlingen

De eerste stad voor ons is Harlingen, de start van onze tocht, de stad aan de Waddenzee. Aan de Waddenzee vind je ook de eerste camperplaats bij camping Zeehoeve. De camping ligt letterlijk aan de waddendijk, wat een plekje! Je stapt de camping af, klimt omhoog en staat aan zee.

De camping zelf is ruim opgezet en heeft veel plek voor camperaars. De velden zijn omgeven door bomen, dus je zit lekker beschut. Aan de rand van de camping heb je zelfs de echte Elfstedenroute! Dus varen, suppen of kanoën; het kan daar allemaal vanaf je stekje. Deze camperplaats is voorzien van alle gemakken; toiletten, douches, alles is bij de hand. Harlingen zelf is op 2 kilometer afstand en je loopt of fietst via de waddendijk zo de stad in. In Harlingen is veel te zien en te beleven, ook worden er vele evenementen georganiseerd in deze bruisende stad. Ik ben zelf enorm fan van Harlingen, omdat ik zo gek op de zee ben. Dit is dus voor mij een heerlijke plek om te verblijven! Bij De Zeehoeve halen wij trouwens ook onze eerste stempel; we zijn officieel begonnen.

 

Bekijk de hele route
Harlingen

Franeker en Dokkum

De tweede stad die wij bezoeken is Franeker, hier halen wij onze stempel bij het Planetarium. Heb je tijd? Stap dan even binnen en bekijk het museum op je gemak, want een bezoek hieraan vergeet je niet snel. Voor ons helaas tijd te weinig, maar we komen zeker een keer terug.

Stempel nummer 3 halen wij deze dag in Dokkum. Van Franeker naar Dokkum is een stukje rijden, maar binnendoor rijden vinden we heerlijk in onze camper! In Dokkum halen we natuurlijk ook een stempel en dat doen we bij KB Foods, waar we ook heerlijk lunchen op hun terras.

Franeker

Leeuwarden

Aan het einde van dag 1 komen we aan in Leeuwarden. Hier is onze eerste overnachtingsplek bij camperplaats Leeuwarden. Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland die de afgelopen jaren enorm gegroeid is in het bruisende deel; dit is een stad die je niet wilt missen!

De camperplaats ligt aan de rand van de stad, aan het water en ook weer met ruime, mooie plekken. We parkeren onze camper ook aan het water en genieten van de rust en de ondergaande zon in de avond. Margreet van camperplaats Leeuwarden laat ons alles zien en legt alles uit. Je kunt hier heel handig zelf alles vinden in de ‘trustbox’. Hier ligt alle informatie van deze camperplaats, van Leeuwarden zelf en de omgeving. Ook krijg je vele kortingen door de sleutel die je krijgt als je hier verblijft, onder andere bij de Jumbo waar je gratis broodjes kunt halen. Wat een mogelijkheden zo! Kamperen is voor ons helemaal nieuw en we kijken onze ogen uit met wat er allemaal mogelijk is en hoe alles geregeld is, top!

Ook vind je hier bijvoorbeeld een ‘Go’ scooter, die je kunt huren en zo de stad in kunt rijden. Wij hebben onze fietsen mee en fietsen vanaf deze plek in 15 minuten het centrum van Leeuwarden in. Ook kun je bij deze camperplaats je stempel halen, voor ons nummer 4!

Leeuwarden bosk

Sneek, IJlst en Sloten

De tweede dag rijden we als eerste naar Sneek waar je bij camping De Domp ook weer zo’n mooie camperplaats (én stempelpost) vindt van de camperelfstedentocht. Het is een plek aan het water, vlakbij de jachthaven met mooie ruime plekken middenin het groen. Wel buiten het centrum, maar in 15 minuten loop je daarheen, ideaal dus! Ook alle voorzieningen zijn hier weer, toiletten, douches, perfect. Wij gaan vanaf hier bootje varen, deze kun je huren bij het tegenoverliggende restaurant De Kajuit. Dus ook zo kun je naar het centrum toe!

Via Sneek halen we onze stempel in IJlst bij eetcafé De Utherne (waar je trouwens ook de mooie fontein van de stad kunt vinden!) en na IJlst halen we onze volgende stempel in Sloten bij de plaatselijke bakker daar.

Ontdek de Domp
Sneek fontein + molen IJlst

Stavoren

Onze laatste stop vandaag is in Stavoren bij Marina Stavoren buitenhaven, ook deze plek zit aangesloten bij deze camperelfstedentocht. Ze zijn bezig met de camperplaatsen, dus wij staan op het parkeerterrein ernaast, maar nog steeds is het een fijne plek. Vlakbij het water, het IJsselmeer ligt aan onze voeten. Ook aan onze voeten ligt hier De Potvis, een heerlijk restaurant met terras aan het water, hier wil je wel vertoeven hoor! Ons plekje is ruim (het is nu ook niet heel druk) en er zijn weer douches en toiletten. Ook is hier een speeltuin bij voor de kids! Dus voor hen ook een fijne plek.

Bij deze plek wordt ook veel gekitesurft, dus heb je die; meenemen maar! Wij hebben de fietsen dus mee en fietsen vanaf hier in 3 minuten het centrum van Stavoren in. Ideaal zo om de omgeving nog meer te verkennen!

In Stavoren halen we de stempel voor onze stempelkaart bij Marina haven, daar waar je ook incheckt voor het logeren op deze camperplaats.

Meer over Marina Stavoren buitenhaven
Vrouwtje van Stavoren

Workum

De volgende dag, de derde dag voor ons, bezoeken wij eerst Workum. Ook daar vind je een fijne camperplaats, namelijk bij camping Sudersé. Net buiten de stad, bijna op loopafstand van het strandje vind je deze boerencamping. Veel groen, mooie ruime plaatsen weer en beschut door alle bomen. Ik krijg hier gelijk een vakantiegevoel van! De geitjes en kippen heten ons welkom als we aankomen, wat een gezelligheid.

Ook kun je hier weer je stempel halen. Hij ligt klaar dus we mogen zelf stempelen, hoe leuk!

Meer over de Elfsteden
Leeuwen van Workum

Hindeloopen en Bolsward

In Hindeloopen vind je de stempelpost bij het Schaatsmuseum middenin het pittoreske stadje. Dit museum is trouwens ook de moeite waard om eens te bekijken. Wat een liefde en aandacht wordt er daar in gestopt! En als je je stempel daar haalt kijk je al je ogen uit, al die mooie producten (veel handgemaakt) en souvenirs. Een lust voor als je van Friesland houdt :)

In Bolsward halen wij onze laatste stempel bij Cultuurhistorisch centrum 'De Tiid', een plek die net vernieuwd is in de stad en waar je naast shoppen en eten je ook waant in het mooie stadhuis van de stad. Een bruisende plek dus! En dan zit onze tocht er alweer op, alle stempels zijn gehaald, de stempelkaart is vol. We hebben het gehaald! Wat een mooie belevenis is dit, deze camperelfstedentocht. We hebben genoten!

stempelkaart camperelfstedentocht Hindeloopen

Benieuwd naar de vorige blog over de Camperelfstedentocht? Deze lees je hier!

Zoek & boek

Reisgezelschap

Bekijk boekbaar aanbod

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.