Ga naar inhoud
MAP

Watersportdorp Woudsend

Ontdek Woudsend en de omgeving van Woudsend

Woudsend (of Wâldsein zoals we in Friesland zeggen) is door de ligging tussen de twee Friese meren: Heegermeer en Slotermeer en aan de Elfstedentochtroute een echt watersportdorp te noemen. Door de jaren heen heeft dit handelsdorp echt de charme van vroeger weten te bewaren. Dwaal hier door smalle steegjes, langs gerestaureerde panden en ontdek verrassende doorkijkjes. Vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan de kerken, Korenmolen 't Lam en Houtzaagmolen de Jager. In de zomervakantie bezoek je natuurlijk de wekelijkse Boerenmarkt op donderdag, een markt met verse streekproducten, aangevuld met activiteiten voor jong en oud. Kom je genieten van de charme van Woudsend?

Boek nu een overnachting in de omgeving van Woudsend

Reisgezelschap

Wat je écht niet mag missen in Woudsend

Boerenmarkt

In juli en augustus wordt in Woudsend een boerenmarkt georganiseerd. Koop hier verse streekproducten van het platteland en andere verrassende artikelen. Verse kaas, groente, honing, fruit, brood of jam bijvoorbeeld. Klaar met slenteren? Plof lekker neer op een gezellig terrasje.

Naar de evenementenkalender

Elfstegentocht

Ga je mee op Elfstegentocht? Zwerf maar liefst 2,5 kilometer door de steegjes van Woudsend. Elke steeg heeft haar eigen verhaal. Bijvoorbeeld dat van steeg Kollegat. Welke namen lees jij op de muur in deze steeg? Hier hebben de afgelopen jaren verliefde stelletjes hun relatie toevertrouwd aan de eeuwigheid.

Bekijk de route

24 uur in Woudsend

Het oude handelsdorp Woudsend ligt tussen het Heegermeer en het Slotermeer. Zwerf met behulp van een route door gezellige steegjes en welke namen ontdek je op de muur in de steeg Kollegat? Ook molen Het Lam waar verschillende graansoorten tot meel worden gemalen en waar je thuis zelf met de bakmix aan de slag kunt, is een bezoekje waard. Galeries aan de Midstrjitte en aan de Iewâl vertonen prachtige kunst en verhalen.

Lees het inspiratieverhaal

Friese Sleepbootdagen

Iedere twee jaar staat Woudsend in het teken van de Friese Sleepbootdagen! Langs de Iewal en in de passantenhaven liggen diverse sleepboten en opduwers die je kunt bekijken. Daarnaast is er markt en diverse festiviteiten. 

Meer informatie over de Friese Sleepbootdagen

VVV Woudsend

Bij het VVV informatiepunt in Woudsend word je altijd persoonlijk te woord gestaan door een 'local'. Dus vraag ze het hemd van het lijf over alles wat je wilt weten over belevenissen in Zuidwest Friesland. Haal ook gelijk het gratis inspiratiemagazine op én de krant vol met evenementen en verhalen.

Bezoek de VVV
VVV Woudsend vanaf de haven

Woudsend is een juweel van een dorp met een mooi oud centrum

Henriette wandelt

Meer Woudsend

Wil je meer weten over Woudsend? Dan heet 'Welkom in Woudsend' je welkom. Op deze website vind je meer informatie over wat je in Woudsend kunt doen.

 

Ga naar Welkom in Woudsend
een molen die gevestigd is bij het water in woudsend

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.