Ga naar inhoud
MAP

Brinkdorp Oudemirdum

Ontdek Oudemirdum en de omgeving Oudemirdum

Oudemirdum (of Aldemardum zoals we in Friesland zeggen) is hét groene hart van Gaasterland. Laat je betoveren door de kliffen aan het IJsselmeer en waar het zachte mos je uitnodigt voor een spontane pauze in de zon. Of laat je onderdompelen in de bestaansgeschiedenis van het dorp en de Alde Buorren. Oudemirdum bruist! Want je vindt hier op de Brink gezellige terrasjes voor een hapje en een drankje. En de prachtige natuur kun je zeker niet overslaan waaronder natuurlijk een bezoek aan het Oudmirdumer Klif. Pak de fiets of trek je wandelschoenen aan en maak een tocht door dit schitterende gebied. Vergeet niet om de omliggende dorpjes Rijs, Harich en Bakhuizen ook te ontdekken.

Boek een overnachting in de omgeving van Oudemirdum

Reisgezelschap

Wat je écht niet mag missen in Oudemirdum

Sybrandy's speel- en natuurpark

Wist je dat Sybrandy's speel- en natuurpark al meer dan 50 jaar het goedkoopste attractiepark van Nederland is? In dit overzichtelijke park kunnen kinderen tot een jaar of 13 zich vermaken in meer dan 40 verschillende attracties en speeltoestellen. Het park heeft pas een belevenispad aangelegd waar je op je voeten de natuur kan ontdekken. Naast dit park aan de IJsselmeerkust ligt recreatiegebied De Hege Gerzen waar je in de zomer heerlijk kan recreën aan het strand.

Bezoek het park
foto van het attractiepark Sybrandy's

Ronddwalen in het Rijsterbos

Een majestueus bos met eeuwenoude bomen, gelegen aan het IJsselmeer, dat is het Rijsterbos. In dit bos zijn er verschillende wandelmogelijkheden; het volgen van de rode, de blauwe paaltjes of ontdek de 'hippe heksen en paddenstoelen' route. Maar zelf rondwalen is ook een optie. Het kronkelende pad langs de Sudfinsterpolder dat steeds een grandioos groen uitzicht te bieden heeft, mag je zeker niet overslaan. Ook zijn de routes geschikt om te mountainbiken of te paardrijden. 

Lees meer over het Rijsterbos
drie wandelaars in het rijsterbos

Kliffen van Gaasterland

Aan de IJsselmeerkust in Gaasterland vind je de enige kliffen die Nederland rijk is. Het zijn er drie: in Oudemirdum, in Mirns en het Rode Klif bij Warns. Het Oudemirdumer klif is één van de kliffen in het  Nationaal Landschap Zuidwest Friesland. Laat vanaf de kliffen je blik stromen over het IJsselmeer tot de verre, verre horizon. 

Meer informatie over de kliffen van Gaasterland
Een natuurgebied in Oudemirdum.

Het plaatsje Oudemirdum is op zichzelf al een klein wandelingetje waard. Je hebt op de Brink keuze uit verschillende restaurantjes

Nanda, Wandernan.nl

Nationaal landschap

Zuidwest Friesland is Nationaal landschap. Bij Bezoekerscentrum Mar en Klif begin je je ontdekkingsreis om het Nationaal landschap van Zuidwest Friesland te leren kennen. In de vaste tentoonstelling loop je dwars door de fascinerende geschiedenis van het gebied, kom je erachter welke mooie dieren er leven en leer je de bijzondere kenmerken van de vier landschapstypen. Geniet ook van de wisselexpositie en heemtuin. En de kinderen? Die vermaken zich met alle leuke en leerzame doe-activiteiten.

Bezoek bezoekerscentrum Mar en Klif
kind dat kijkt naar weidevogels in bezoekerscentrum mar en klif

VVV Gaasterland

De VVV van Gaasterland vind je in het bezoekerscentrum Mar en Klif in Oudemirdum. Hier word je altijd persoonlijk te woord gestaan door een 'local'. Dus vraag ze het hemd van het lijf over alles wat je wilt weten over belevenissen in Zuidwest Friesland. Haal ook gelijk het gratis inspiratiemagazine op én de inspiratiekrant vol met evenementen en verhalen en natuurlijk breng je dan een bezoek aan het bezoekerscentrum.

Bezoek de VVV

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.