Ga naar inhoud
MAP

Joure: het dorp zonder stadse fratsen

Ontdek Joure en de omgeving Joure

Joure (of De Jouwer zoals we in Friesland zeggen) is een gezellige Vlecke: een dorp met een stedelijk karakter. Joure is bekend van de jaarlijkse Friese ballonfeesten, de gezellige Midstraat, Park Heremastate, de jachthaven en van Douwe Egberts koffie en Pickwick thee. Hier in Joure is het allereerste winkeltje van Douwe Egberts te vinden. In het naastgelegen Museum in Joure kun je er alles over ontdekken. Als je dan toch in Joure bent maak dan gelijk een 'Jouster kuierke' om alles te komen weten over deze prachtige historische plaats en neem ook een kijkje in de buurtdorpen zoals Oudehaske en Broek. Wanneer kom jij Joure ontdekken?

Boek een overnachting in de omgeving van Joure

Reisgezelschap

Wat je écht niet mag missen in Joure

Friese ballonfeesten

De Friese ballonfeesten is hét evenement van Joure. Tijdens het vijf dagen durende feest kun je je samen met familie en vrienden vergapen aan alle vormen luchtballonen die de lucht in gaan. Je kunt het zo gek niet bedenken: een superbike motor, een vliegende hond of een complete molen. Blijf je liever met beide benen op de grond, dan kun je genieten van livemuziek, de kermis, foodtrucks en meer.

Ontdek meer
Een luchtballon in de lucht met vogels en een zonsondergang.

Jouster kuierke

Het Jouster Kuierke is een wandeling met een gildemeester langs o.a. de oude gevels, historische gevels, door smalle straatjes en de historische gerechtskamer in de Jouster toren. Ook een keer meewandelen? Vraag naar de mogelijkheden bij de VVV in Joure. Ook geschikt voor kleinere groepjes/huishoudens. (€ 4,50 pp).

Reserveer
de jouster toer

Jouster Merke

Elke vierde donderdag in september wordt in Joure de Jouster Merke gehouden: een grote markt en kermis. De jaarmarkt duurt slechts één dag, maar dan is het ook een drukte van belang: van heinde en verre komen boeren en burgers uit heel Fryslân op deze vierde donderdag van september naar Joure. Bijzonder is dat de marktrechten voor de Jouster Merke dateren uit 1466.

Bekijk de evenementenkalender
Mensen die over de markt lopen ook wel Joustermerke genoemd.

Bij De Oranjerie in Joure kun je onderuit zakken voor een lekkere hap zonder al teveel opsmuk. De ligging van de tent is eersteklas.

Linda.nl

Dorpskuier Joure

Ga op pad met deze zestien pagina's tellende dorpskuier van Joure en wordt stap voor stap meegenomen door de historische rijkdom van Joure. Ontdek alles over dit rijke ambachtsdorp, waar onder andere klokken worden gemaakt en Douwe Egberts haar oorsprong vindt. Ook lees je in de dorpskuier waarom Joure een vlecke wordt genoemd. De dorpskuier van Joure is te koop bij de VVV in Joure of via de webshop.

Naar de webshop

VVV Joure

Bij de VVV in Joure word je altijd persoonlijk te woord gestaan door een 'local'. Dus vraag ze het hemd van het lijf over alles wat je wilt weten over belevenissen in Zuidwest Friesland. Haal ook gelijk het gratis inspiratiemagazine op én de krant vol met evenementen en verhalen.

Bezoek de VVV

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.