Ga naar inhoud
MAP

Tips voor kids

Vind hier dé leukste kinderactiviteiten in Friesland

Voor gezinnen met kinderen zijn er diverse leuke kinderactiviteiten te beleven in Friesland. Zon, zand, bos en water zorgen voor voldoende afwisseling. Bij regenachtig weer met laarzen aan de natuur in, klimmen en klauteren in een overdekte speeltuin, museumbezoek of plonsen in een overdekt zwembad. Schijnt de zomerzon, dan neem je je schepje mee naar het strand, eet je heerlijke ijsjes, loop je op blote voeten over het blotevoetenpad in Gaasterland,of stap je aan boord van een zeilbootje op de Friese meren. Alles is mogelijk! Krijg jij ook zin om te gaan 'boartsjen', het Friese woord voor 'spelen' in Waterland van Friesland?

De leukste tips voor kids

Routes met kinderen

Kabouters, heksen, bosbeesten en paddenstoelen hebben zich overal in onze bossen verstopt. De kabouters in bos Elfbergen in Gaasterland vragen je om te tellen, zingen, meten en springen. Aan het kabouterpad bij de vijver in Wilhelminaoard, maar ook in de Vegelinbossen in Sint Nicolaasga vind je weer andere bijzondere figuren. Ontdek hieronder nog meer leuke routes.

Kindvriendelijke evenementen

Een te gekke voorstelling, suppen met je kind of een stoere speurtocht? In Zuidwest Friesland worden tal van leuke kinderactiviteiten georganiseerd. Je vindt hier een overzicht van alle kinderactiviteiten en evenementen die op de kalender staan.

Meer tips over kinderactiviteiten in Friesland? Deze blogs vind je misschien interessant:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.