Ga naar inhoud
MAP

Activiteiten en uitjes voor kids in Friesland

Vind hier dé leukste kinderactiviteiten en uitjes in Zuidwest Friesland

Voor gezinnen met kinderen zijn er diverse leuke kinderactiviteiten te beleven in Friesland. Zon, zand, bos en water zorgen voor voldoende afwisseling. Bij regenachtig weer met laarzen aan de natuur in, klimmen en klauteren in een overdekte speeltuin, museumbezoek of plonsen in een overdekt zwembad. Schijnt de zomerzon, dan neem je je schepje mee naar het strand, eet je heerlijke ijsjes, loop je op blote voeten over het blotevoetenpad in Gaasterland,of stap je aan boord van een zeilbootje op de Friese meren. Genoeg mogelijkheden voor een uitstapje met kinderen in Friesland! Krijg jij ook zin om te gaan 'boartsjen', het Friese woord voor 'spelen' in Waterland van Friesland?

Routes voor kinderen

Kabouters, heksen, bosbeesten en paddenstoelen hebben zich overal in onze bossen verstopt. De kabouters in bos Elfbergen in Gaasterland vragen je om te tellen, zingen, meten en springen. Aan het kabouterpad bij de vijver in Wilhelminaoard, maar ook in de Vegelinbossen in Sint Nicolaasga vind je weer andere bijzondere figuren. Ontdek hieronder nog meer leuke routes.

Boek een kidsproof accommodatie in Friesland

Reisgezelschap

Bekijk boekbaar aanbod

Evenementen en activiteiten voor kids

Een te gekke voorstelling, suppen met je kind of een stoere speurtocht? In Zuidwest Friesland worden tal van leuke kinderactiviteiten georganiseerd. Je vindt hier een overzicht van alle kinderactiviteiten en evenementen die in de Uitagenda staan.

Meer tips over kinderactiviteiten in Friesland? Deze blogs vind je misschien interessant:

Zoek & boek

Reisgezelschap

Bekijk boekbaar aanbod

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.