Ga naar inhoud
MAP

Sint Nicolaasga

Ontdek Sint Nicolaasga en de omgeving

Sint Nicolaasga (of Sint Nyk zoals we in Friesland zeggen) is gelegen tussen het Tjeukemeer en de Langweerder Wielen, middenin prachtige bossen. Het jaarlijks terugkerende evenement 'Sint Nykster Merke' trekt al jaren vele bezoekers. Iedere eerste donderdag van september start deze jaarmarkt, die vervolgens drie dagen voortduurt. Het evenement start met een allegorische optocht, inclusief praalwagens, Friese showbands en muziekkorpsen. Ook het oudste katholieke kerkhof van Friesland is gelegen in Sint Nicolaasga. Kom je Sint Nyk ontdekken? 

Boek een overnachting in de omgeving van Sint Nicolaasga

Reisgezelschap

Wat je écht niet mag missen in Sint Nicolaasga

Sint Nykster merke

Jaarlijks wordt er op de eerste donderdag van september de Sint Nykster merke georganiseerd. Tijdens dit driedaagse evenement wordt er traditioneel een allegorische optocht georganiseerd met verschillende Friese bands die komen optreden. Ook worden er volksspellen georganiseerd en is er kermis in het dorp. Kortom een leuke ervaring voor jong en oud, die je niet mag missen!

Bekijk de Uitagenda
Mensen die verkleed zijn voor de Allegorische optocht Sint Nicolaas

Sint-Nicolaaskerk

De Sint-Nicolaaskerk is met haar 61 meter hoge toren niet te missen in Sint Nicolaasga gelegen in het midden van het dorp is het een echte eyecatcher. Deze kerk heeft een rijke geschiedenis, want de kerk is in het jaar 1887 ontworpen. In 1933 is er achter de kerk een grote lourdesgrot van 12 bij 8 meter aangelegd. Kom je langs om de kerk zelf te ontdekken?

Bezoek de kerk
Vooraanzicht van de sint-nicolaas kerk

Vegelinbossen

De bossen van Vegilin zijn gevestigd op de zandrug waar Sint Nicolaasga ook op is gebouwd. De bossen stammen af uit het jaar 1722 en is nu een goede plek waar je kunt wandelen, fietsen en paardrijden. Ook kun je in dit bos verschillende soorten vogels vinden zoals bosvogels en roodborstjes

Bekijk de Bossen van Vegelin
Een meisje die huppelt door het kabouterbos in Sint Nicolaasga.

VVV Sint Nicolaasga

In Sint Nicolaasga vind je maar liefst twee informatiepunten. Bij Landgoed Eysingastate en de Jumbo in Sint Nicolaasga vind je informatie over de regio. Je wordt hier te woord gestaan door een 'local'. Vraag ze het hemd van het lijf over alles wat je wilt weten in Zuidwest Friesland. Haal ook gelijk het gratis inspiratiemagazine op én de krant vol met evenementen en verhalen.

Bezoek het informatiepunt
Camping Blaauw Sint Nicolaasga informatiepunt

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.