Ga naar inhoud
MAP

Vegelinbossen

Sint Nicolaasga

Op de zandrug waarop Sint Nicolaasga is gevestigd, liggen de bossen van Vegelin. Ze dateren uit 1722. De toenmalige burgemeester Johan Vegelin van Claerbergen zorgde voor de aanleg ervan. Tegenwoordig kun je er heerlijk wandelen, fietsen en paardrijden.

Op de zandrug waarop Sint Nicolaasga is gevestigd, liggen de bossen van Vegilin. Ze dateren uit 1722. De toenmalige burgemeester Johan Vegelin van Claerbergen zorgde voor de aanleg ervan. Tegenwoordig kun je er heerlijk wandelen, fietsen en paardrijden. 

Bij de Amazonevijver vind je een kabouterpad met sprookjesfiguren gemaakt door kettingzaagkunstenaar Banzai-John. 

Vogels schuilen graag onder de dichte kruinen. In de winter laat de grote bonte specht zich vaker zien. Ook bosvogels, boomklevers, lijsters en roodborstjes vind je er regelmatig. Daarnaast zijn er nesten te vinden van roofvogels zoals de buizerd en sperwer.

In 1772 liet Vegelin de bossen na aan zijn kleinzoon jonkheer Frans van Eysinga, de naamgever van het huidige landgoed, van wie de nazaten het statige huis ‘Boschoord’ betrokken nog voor verdere ontwikkeling zorgden. In 1845 is het het wandelbos Wilhelmina-oard aangelegd. In 1904 werd het landgoed Wilhelminaoord gebouwd, ontworpen door architect Hendrik Kramer. Het diende als rustoord voor oververmoeide vrouwen en sanatorium. 

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Vegelinbossen

8521 NC Sint Nicolaasga
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.