Ga naar inhoud
MAP

Routes in Zuidwest Friesland

Fietsroutes, wandelroutes, vaarroutes, pontjes routes en autoroutes

Inspiratie nodig voor een mooie wandelroute, fietsroute of vaarroute in Waterland van Friesland omdat je niet steeds hetzelfde rondje wilt maken? Dat snappen wij. We zijn allemaal buitenmensen en die horen in de natuur. Vergeet de sportschool en kom naar Zuidwest Friesland voor deze sportieve routes. Dan hoef je nooit meer om het 'paad te sykjen', oftewel de weg te vragen. Zeker niet bij de fiets- en wandelroutes want die gaan altijd via de handige knooppunten van De Marrekrite. VVV Waterland van Friesland biedt je mooie routes in Friesland over de Friese meren, over de dijk langs het IJsselmeer, door de bossen van Gaasterland en langs de Elfsteden. Alle routes zijn te printen of te downloaden als GPX bestand. Welke mooie route in Friesland kies jij?

Vind een route in de buurt

Fietsroutes

Friesland is de ideale fietsbestemming omdat het landschap zo afwisselend is, dat maakt de fietsroutes in Friesland zo mooi. Van de bossen in Gaasterland tot de Friese meren. Leer Zuidwest Friesland kennen door het fietsen van één van onze mooie fietsroutes.

Wandelroutes

Met ruim 1.000 kilometer aan wandelpaden kun je hier je hart ophalen! Het landschap van Zuidwest Friesland is divers en dat ervaar je als je er wandelend doorheen gaat. Je vindt hier de mooiste wandelroutes langs bijvoorbeeld de IJsselmeerkust en de Friese Meren, over de glooiingen in Gaasterland en de weidse uitzichten in de Greidhoek.

Sup, kano en vaarroutes

Zuidwest Friesland bestaat voor een groot deel uit water. Dat zijn eindeloze watervlaktes of intieme vaarten en poelen om van te genieten. Huur een (elektrische) sloep of boot, sup of kano en geniet van een heerlijk dagje op het water. Bijna alles is in Waterland van Friesland verbonden door water. Dat biedt genoeg keuze in vaarroutes of suproutes.

Camper en autoroutes

Ontdek de regio vanuit je auto of camper en maak de mooiste (meerdaagse) auto- en camperroutes dwars door Zuidwest Friesland. Van de bossen van Gaasterland tot de weidse vergezichten van de Greidhoek, geniet optimaal van een van deze routes. 

Solex, echopper en motorroutes

Doorkruis de verschillende landschappen en leer Waterland van Friesland pas echt kennen. Huur een solex, stap op een e-chopper of pak je motor en geniet van een van deze mooie motorroutes.

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.