Ga naar inhoud
MAP

Ga op stedentrip en ontdek 7 van de Elfsteden

Kom, ga mee op stedentrip in Waterland van Friesland. Er wachten zeven ‘schatjes van stadjes’. Met elkaar verbonden door water. Alle zeven zijn het heuse Elfstedensteden. Kom hun schatten ontdekken. Combineer twee of drie steden tijdens een weekendje weg en geniet volop van de rijke cultuur die de Elfstedensteden je bieden. Om van stad naar stad te reizen pak je de fiets, de boot, echopper, trein of bus: een belevenis op zich! Plan nu je stedentrip in Waterland van Friesland.

Zoek een overnachting en boek jouw stedentrip

Welke 7 Elfsteden ga jij bezoeken?

7 schatjes in 7 stadjes - ontdek de 7 Elfsteden en haar schatten

Meer inspiratie voor jouw stedentrip

Schatzoeken met de regiokaart

Schatzoeken met de regiokaart Jong stel voor de Waterpoort in Sneek met een plattegrond om de 7 schatjes van de 7 stadjes te ontdekken.

Ontdek Zuidwest Friesland met onze zeer gedetailleerde regiokaart. Op de regiokaart vind je het fietsknooppuntennetwerk, volop inspiratie én de stadsplattegronden van onze 7 Elfstedensteden. Alle 7 schatjes per stadje staan op de kaart aangegeven. Ideaal om de 7 Elfsteden mee te verkennen en te gaan schatzoeken.

11fountains

11fountains

In het kader van ‘Leeuwarden-Friesland 2018 Culturele Hoofdstad van Europa’ hebben 11 toonaangevende internationale kunstenaars ieder voor elke Elfstedenstad een fontein ontworpen die verwijst naar de historie en het karakter van deze stad. Maar liefst 7 van deze 'bruisende' fonteinen zijn in Zuidwest Friesland te vinden.

De reis tussen de Elfsteden een ware beleving

De reis tussen de Elfsteden een ware beleving

Bij deze stedentrip ga je niet met de metro, maar blijf je bovengronds om van het landschap te genieten. Pak eens de trein of bus van Arriva, je reist in nog geen 10 minuten van Stavoren naar Hindeloopen. De fiets meenemen in de trein? Goed idee! Vanuit Hindeloopen is het maar 22 minuten fietsen naar Workum. Of huur een echopper of solex en tour van de ene naar de andere Elfstedenstad!

Camperelfstedentocht

Camperelfstedentocht

De Elfstedentocht rijden met de camper is één van de beste manieren om Friesland te ontdekken. Tijdens deze tocht der tochten kom je niet vermoeid aan en de tocht hoeft ook niet binnen 24 uur gereden te worden. Rijd de route met je camper op je gemak en neem de tijd om de Elfsteden te bewonderen en je stempels te verzamelen. 

Uitagenda

Uitagenda

Bekijk de Uitagenda voor je bezoek aan de Elfsteden en pak een leuk evenement of festival mee!

Bezoek een museum

Bezoek een museum

Friesland ademt cultuur. Met onze eigen taal, vele musea en bijzondere tradities zoals de Elfstedentocht mogen we wel zeggen dat Friesland een top of mind bestemming is als je van kunst en cultuur houdt. In Waterland van Friesland vind je musea van UNESCO wereldformaat tot kleine en intieme streekmusea die je graag over onze cultuur en historie vertellen en je kunt 'ûntdekke', oftewel ontdekken. Er zijn wel meer dan 20 musea te vinden in Zuidwest Friesland!

Elfstedenroutes

Of je nu wilt wandelen, fietsen, varen of rijden: we hebben routes in en door onze Elfsteden in alle soorten en maten! Je kunt kiezen voor de 235 km lange Fietselfstedentocht, wandel een deel van het Elfstedenpad of een mooie stadwandeling in één van de 7 Elfsteden. Welke kies jij?

Tips en blogs over de 7 Elfsteden. Vind inspiratie voor jouw stedentrip:

 

In Zuidwest Friesland vind je 7 van de Elfsteden. De andere Elfsteden zijn Franeker, Harlingen, Leeuwarden en Dokkum. Deze 4 steden vind je in het noorden van Friesland. De 7 Elfsteden liggen dichtbij elkaar en daardoor kun je ze makkelijk combineren tot een stedentrip.

Ontdek alle Elfsteden

Zoek & boek

Reisgezelschap

Bekijk boekbaar aanbod

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.