Ga naar inhoud
MAP

Ga op stedentrip en ontdek 7 van de Elfsteden

Kom, ga mee op stedentrip in Waterland van Friesland. Er wachten zeven ‘schatjes van stadjes’. Met elkaar verbonden door water. Bolsward, Hindeloopen, IJlst, Sloten, Sneek, Stavoren en Workum zijn alle zeven heuse Elfstedensteden. Kom hun schatten ontdekken. Combineer twee of drie steden tijdens een weekendje weg en geniet volop van de rijke cultuur die de Elfstedensteden je bieden. Om van stad naar stad te reizen pak je de trein, bus, de fiets of benenwagen: een belevenis op zich! Plan nu je stedentrip in Waterland van Friesland.

Zoek een overnachting en boek jouw stedentrip

Reisgezelschap

Inspiratie voor jouw stedentrip

Boek een rondvaart

Boek een rondvaart

Verken de grachten van Sneek of andere Elfstedenstadjes met een rondvaartboot. De schipper vertelt onderweg de mooiste verhalen. Veelal zit je aan boord van bijvoorbeeld een oude praam.

Doe een stadswandeling

Doe een stadswandeling

Bij onze VVV locaties en in onze webhop kun je stadswandelingen kopen van de steden Bolsward, Stavoren, Hindeloopen, Sloten en Sneek voor € 3,- per boekje. Ga zelf op pad met een gedetailleerde routebeschrijving en ontdek bijzondere weetjes.

Uitagenda

Uitagenda een fietser laat een stempel zetten

Bekijk de Uitagenda voor je bezoek aan de Elfsteden en pak een leuk evenement, sportieve uitdaging of festival mee!

Camperelfstedentocht

Camperelfstedentocht camper geparkeerd in IJlst met nooitgedagt op de achtergrond

De Elfstedentocht rijden met de camper is één van de beste manieren om Friesland te ontdekken. Tijdens deze tocht der tochten kom je niet vermoeid aan en de tocht hoeft ook niet binnen 24 uur gereden te worden. Rijd de route met je camper op je gemak en neem de tijd om de Elfsteden te bewonderen en je stempels te verzamelen. 

Reizen tussen de Elfsteden

Reizen tussen de Elfsteden met een daf op pad door waterland van friesland

Bij deze stedentrip ga je niet met de metro, maar blijf je bovengronds om van het landschap te genieten. Pak eens de trein of bus van Arriva, je reist in nog geen 10 minuten van Stavoren naar Hindeloopen. De fiets meenemen in de trein? Goed idee! Vanuit Hindeloopen is het maar 22 minuten fietsen naar Workum. Of huur een DAF en tour van de ene naar de andere Elfstedenstad!

Bezoek een museum

Bezoek een museum een man en een vrouw luisteren door een apparaatje terwijl ze de schilderijen bekijken van jopie huisman

Friesland ademt cultuur. Met onze eigen taal, vele musea en bijzondere tradities zoals de Elfstedentocht mogen we wel zeggen dat Friesland een top of mind bestemming is als je van kunst en cultuur houdt. In Waterland van Friesland vind je musea van UNESCO wereldformaat tot kleine en intieme streekmusea die je graag over onze cultuur en historie vertellen en je kunt 'ûntdekke', oftewel ontdekken.

Welke 7 Elfsteden ga jij bezoeken?

7 schatjes in 7 stadjes - Ontdek in elke Elfstedenstad 7 schatjes

Elfstedenroutes

Of je nu wilt wandelen, fietsen, varen of rijden: we hebben routes in en door onze Elfsteden in alle soorten en maten! Je kunt kiezen voor de 235 km lange Fietselfstedentocht, wandel een deel van het Elfstedenpad of een mooie stadwandeling in één van de 7 Elfsteden. Welke kies jij?

Tips en blogs over de 7 Elfsteden. Vind inspiratie voor jouw stedentrip:

 

In Zuidwest Friesland vind je 7 van de Elfsteden. De andere Elfsteden zijn Franeker, Harlingen, Leeuwarden en Dokkum. Deze 4 steden vind je in het noorden van Friesland. De 7 Elfsteden liggen dichtbij elkaar en daardoor kun je ze makkelijk combineren tot een stedentrip.

Ontdek alle Elfsteden
Blazerhaven te workum, twee grote schepen aan wal. mooie gevel in workum

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.