Ga naar inhoud
MAP

Watersportdorp Heeg

Ontdek Heeg en de omgeving Heeg

Heeg (of Heech zoals we in Friesland zeggen) is het eldorado voor de watersportliefhebbers. In dit bruisende watersportdorp, gelegen aan het Heegermeer, worden met regelmaat grote en kleine evenementen georganiseerd. Heechspanning op Hemelvaartsdag is een begrip, maar ook het Heechersimmerfestival wil je niet missen. Van een hapje en drankje kan worden genoten op de terrasjes gelegen aan het water of in het gezellige en knusse centrum. Of maak een wandeling en zie de bestaansgeschiedenis van de palingvisserij terug in de prachtige gevels, winkeltjes en aan weerszijde van de monumentale panden. Kom je genieten in dit bruisende dorp? 

Boek een overnachting in de omgeving van Heeg

Reisgezelschap

Boek je tickets in Heeg

Wat je écht niet mag missen in Heeg

De Poelen route

Waan je als vaargast door een uniek stukje ongerepte natuur. Het Poelengebied gelegen tussen de watersportdorpen Heeg, Gaastmeer en Oudega (SFW) is een aaneenschakeling van meertjes, smalle slootjes en kreekjes temidden van dichte rietvelden. Natuur, rust en stilte zijn de grootste waarden in dit gebied. De vaarroute met tunneltjes en doorsteken voert je langs boerderijtjes, een klokkenstoel en een vogelkijkspot, waar het rijke vogelleven in het poelengebied kan worden geobserveerd.

Ga naar de poelenroute
de poelen in Heeg met een zonsondergang

Palingaak

Korneliske Ykes II is een reconstructie van de oude palingaken, nagebouwd met traditionele bouwwijzen en materialen gebouwd. KYII vertelt het verhaal van de vroegere palinghandel en het vervoer van de levende paling over zee vanuit Heeg en omgeving, naar voornamelijk Londen. De Korneliske Ykes II wordt nu gebruikt voor (dag)tochten met maximaal 12 gasten. Gedurende het seizoen varen we elke donderdagavond vanaf de Syl.

Meer informatie
Het skûtsje van Heeg die tegen de wind in vaart waardoor het skûtsje scheef begin te varen.

Heechspanning

Een begrip in Heeg op Hemelvaartsdag: het straatfestival Heechspanning. Heechspanning is vrij toegankelijk en het dorpshart is het feestterrein met verschillende podia. Ook komend jaar staat het dorp weer op zijn kop met op straatmuziek, dans en theater.

Naar de Uitagenda
blauw geschminkte mevrouw met blauw & zwart kostuum aan

Heerlijk genietend van het zonnetje en je haren door de wind varen we verder over het Heegermeer, waarna je dus ook meteen in het dorp Heeg komt met zijn gezellige terrasjes

Charlene, Charleneblogt.nl

VVV Heeg

Bij VVV Heeg word je altijd persoonlijk te woord gestaan door een 'local'. Dus vraag ze het hemd van het lijf over alles wat je wilt weten over belevenissen in Zuidwest Friesland. Haal ook gelijk het gratis inspiratiemagazine op én de krant vol met evenementen en verhalen.

Bezoek de VVV

De uitagenda van Heeg en omgeving - Ontdek wat er vandaag en morgen te doen is in Heeg

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.