Ga naar inhoud
MAP

Bezoek Workum

Ontdek Elfstedenstad Workum en de omgeving van Workum

Workum, oftewel Warkum op z'n Fries, één van de Friese Elfsteden en heeft al stadsrechten sinds 1399. Liggend aan de voormalige Zuiderzee en grenzend aan de Friese meren was Workum een belangrijke handelsstad voor de regio. Een wandeling door het oude centrum is een attractie op zichzelf. Onderweg zie je de vele trapgeveltjes, zadeldaken en de Grote of Sint-Getrudiskerk. Niet voor niets is het sinds 1988 een beschermd stadsgezicht. Je kunt genieten van de prachtige schilderijen van de oudijzer- en lompenkoopman Jopie Huisman maar er is ook een museum waar je kennis maakt met de rijke historie van Workum. Plan je bezoek en ontdek zelf wat Workum allemaal te bieden heeft!

De evenementenkalender van Workum

Wat je écht niet mag missen in Workum

Strontrace

De strontrace is hét jaarlijkse evenement van Workum. Centraal staan de historische schepen die zo snel als mogelijk zeilend een zak mest naar Warmond brengen. Verder staat de zogenaamde strontweek in het teken van diverse activiteiten waar je zelf aan mee kan doen. Jaag één van de zeilschepen over de dijk richting het IJsselmeer, vaar zelf mee met de Beurtveer, bezoek de visserijdagen, ga klompzeilen en meer!

Meer over de Strontrace

Ontdek 7 schatten van Workum

Workum heeft veel schatten te ontdekken. De fontein de Woeste Leeuwen is hier één van, maar er is meer! Op de Hylperdyk bij de ingang naar de haven zie je de vuurtoren van Workum, het Toarntsje (torentje). Echt een schatje. Zo zijn er in Workum nog meer schatjes om te ontdekken. Nieuwsgierig?  

 

Ga schatzoeken

VVV Workum

In samenwerking met Waterland van Friesland is bij Het Boekhuis de VVV van Workum gevestigd. Hier word je altijd persoonlijk te woord gestaan door een 'local'. Dus vraag ze het hemd van het lijf over alles wat je wilt weten over belevenissen in Zuidwest Friesland. Haal ook gelijk het gratis inspiratiemagazine op én de krant vol met evenementen en verhalen.

Bezoek de VVV

Een wandeling door het oude centrum is een attractie op zichzelf; de vele schitterende monumenten en geveltjes staan in rijen naast elkaar.

Lynn, Belvilla.nl

Meer tips en inspiratie voor je bezoek aan Workum? Ontdek het hier:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.