Ga naar inhoud
MAP

Bezoek Workum

Ontdek Elfstedenstad Workum en de omgeving

Workum, oftewel Warkum op z'n Fries, is één van de Friese Elfsteden en heeft al stadsrechten sinds 1399. Liggend aan de voormalige Zuiderzee en grenzend aan de Friese meren was Workum een belangrijke handelsstad voor de regio. Een stadswandeling door het oude centrum is een attractie op zichzelf. Onderweg zie je de vele trapgeveltjes, zadeldaken en de Grote of Sint-Getrudiskerk. Niet voor niets is het sinds 1988 een beschermd stadsgezicht. In het Jopie Huisman museum kun je genieten van de prachtige schilderijen van de oudijzer- en lompenkoopman Jopie Huisman. Of bezoek het strand want deze Elfstedenstad, gelegen aan het IJsselmeer, heeft een ideaal strand voor kinderen en (kite)surfers omdat het water niet diep is. Daardoor is Workum zomers ook een druk bezochte plek! Plan je bezoek en ontdek zelf wat Workum allemaal te bieden heeft!

De evenementenkalender van Workum - Ontdek wat er vandaag en morgen te doen is in Workum

Wat je écht niet mag missen in Workum

Strontrace

De strontrace is hét jaarlijkse evenement van Workum. Centraal staan de historische schepen die zo snel als mogelijk zeilend een zak mest naar Warmond brengen. Verder staat de zogenaamde strontweek in het teken van diverse activiteiten waar je zelf aan mee kan doen. Jaag één van de zeilschepen over de dijk richting het IJsselmeer, vaar mee met de Beurtveer, bezoek de visserijdagen en meer!

Meer over de Strontrace

Ontdek 7 schatten van Workum

Workum heeft veel schatten te ontdekken. De fontein de Woeste Leeuwen is hier één van, maar er is meer! Op de Hylperdyk bij de ingang naar de haven zie je de vuurtoren van Workum, het Toarntsje (torentje). Echt een schatje. Zo zijn er in Workum nog meer schatjes om te ontdekken. Nieuwsgierig?  

 

Ga schatzoeken

Een stad met een echt strand

Het strand bij Workum, ook wel It Soal genoemd, vind je op ongeveer 3,5 kilometer vanaf het centrum van Workum. Dit strand is bij watersportliefhebbers zeer geliefd doordat het water ondiep is en de wind altijd gunstig waait. De perfecte omstandigheden om het kiten onder knie te krijgen. Deze kleurrijke kites zie je dan ook vaak boven het IJsselmeer, en alleen dat beeld is al de moeite van een bezoekje waard.

Meer informatie
Stand van Workum in zomer

Een wandeling door het oude centrum is een attractie op zichzelf; de vele schitterende monumenten en geveltjes staan in rijen naast elkaar.

Lynn, Belvilla.nl

VVV Workum

In Het Boekhuis is de VVV van Workum gevestigd. Hier word je altijd persoonlijk te woord gestaan door een 'local'. Dus vraag ze het hemd van het lijf over alles wat je wilt weten over belevenissen in Zuidwest Friesland. Haal ook gelijk het gratis inspiratiemagazine op én de krant vol met evenementen en verhalen.

Bezoek de VVV

Meer tips en inspiratie voor je bezoek aan Workum? Ontdek het hier:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.