Ga naar inhoud
MAP

Dagje shoppen in Workum

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Deze winkels maken jouw bezoek aan Workum uniek

Workum, een ‘schatje van een Elfstedenstadje’. En één van de meest authentieke en artistieke watersteden van Friesland. Deze bijzondere karaktereigenschappen stoppen zeker niet bij Jopie Huisman. Je kunt hier ook goed ‘Skatgrave’, oftewel schatgraven, in de winkeltjes en ateliers in Workum. Dat levert gegarandeerd unieke vondsten op! Maak er een volledig dagje uit van met een lekkere lunch, of koffie met iets lekkers bij de leuke restaurantjes en terrasjes die Workum kent. Laat je in dit artikel inspireren om Workum te bezoeken tijdens een dagje uit.

Handige tips voor een dagje winkelen in Workum:

Parkeren in Workum

In het centrum van Workum kun je gratis parkeren. Er zijn verschillende parkeerplaatsen: in het centrum kun je bijvoorbeeld goed parkeren achter het Jopie Huisman Museum in de straat 'Panwurk' of achter de Gertrudiskerk op het 'Skil'. Een grotere parkeerpaats vind je aan de straat Súd, deze parkeerplaats heet Stedspôle.

Met het openbaar vervoer naar Workum

Workum is prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Eens per uur vertrekt er een trein vanuit Leeuwarden via Sneek naar Workum. Het station van Workum is gelegen aan de rand van de stad. Ook kun je vanaf hier op de bus stappen.

Koopzondag in Workum

Een aantal winkels zijn in Workum geopend op zondag, maar dit geldt niet voor alle. Er is in Workum geen vaste koopzondag. 

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.