Ga naar inhoud
MAP
nl

Museum Friesland

Lees meer over de musea in Friesland

Ben je op zoek naar een dagje uit en wil je tegelijkertijd kultuer (NL: cultuur) meepakken? Dan ga je natuurlijk een dagje naar een museum in Friesland! Ook in de regio Waterland van Friesland zijn allerlei verschillende musea waar je uit kunt kiezen. Waar je ook van houdt en wat je ook interesseert, de keuze is reuze. Een voorbeeld van een museum in Friesland is bijvoorbeeld bezoekerscentrum Mar en Klif, waar je alles leert over Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân. Of ga naar It Tsiispakhús en leer alles over melk, boter en kaas. Welk museum in Friesland ga jij als eerst bezoeken?

Open Museum Maand november 2023

Groot succes

Afgelopen november vond de eerste editie plaats van de Open Museum Maand! 15 musea in de regio Zuidwest Friesland openden hun deuren gratis gedurende een maand. Op vertoon van een speciale waardebon konden alle Friezen én gasten van logiesaccommodaties in Zuidwest Friesland gratis naar een van de vijftien deelnemende musea. De Open Museum Maand was een groot succes! Wil je er meer over weten? Klik dan snel op de rode knop voor de resultaten.

Resultaten Open Museum Maand
buiten bij het kazemattenmuseum in kornwerderzand

Zoek en boek een overnachting in Friesland - Blijf na je museumbezoek in Friesland overnachten

Reisgezelschap

Meer informatie over musea in Friesland

Warkums Erfskip

Midden in Workum, onder de rook van de St. Gertrudiskerk, vind je in de Waag het museum Warkums Erfskip. Hier leer je alles over de geschiedenis van Workum, wanneer de stad stadsrechten kreeg. Op de zolder kun je zelfs nog luisteren naar een spannend hoorspel! Met je toegangsticket voor de Waag kun je ook het Stadhuis bezoeken, waar je de raadszaal, de kamer van de burgemeester en nog veel meer kunt bekijken.

Ontdek het Warkums Erfskip
Interieur van museum Warkums Erfskip in de Waag van Workum

Cultuur Historisch Centrum 'de Tiid'

Net als bij een gedeelte van Museum Warkums Erfskip, bevindt ook Cultuur Historisch Centrum 'de Tiid' zich in een voormalig stadhuis. Hier kun je alles ontdekken over het verleden, heden en de toekomst van Zuidwest Friesland. Tevens kun je de raadszaal bezoeken en kun je helemaal naar boven klimmen, naar de beroemde torenzolder!

Bezoek 'de Tiid'
museum de tiid in bolsward

Nationaal Modelspoor Museum

In Sneek, naast het treinstation vind je het Nationaal Modelspoor Museum. Of je nu zelf een treinliefhebber bent of samen met je (klein-)kinderen een middagje op stap gaat, hier vermaak je je zeker. Je kunt op allerlei knopjes drukken en ziet de mooiste modeltreinen voorbij rijden. In het Modelspoor Museum kun je genieten van de grootste collectie van modeltreinen van Europa!

Ontdek het Modelspoor Museum
Modelspoormuseum

Nog meer musea

De bovenstaande musea geven slechts een indruk van de musea in Friesland. Ben je op zoek naar een compleet overzicht? Klik dan snel op de button. Hier zie je een overzicht van alle musea in Zuidwest Friesland. Zo kun jij eenvoudig bekijken welk museum je absoluut nog eens moet bezoeken!

Bekijk alle musea
Kind met VR bril in het Woudagemaal

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.