Ga naar inhoud
MAP

Lemmer: strand, gezelligheid én UNESCO Werelderfgoed

Ontdek Lemmer en de omgeving Lemmer

Het strand, de rijke geschiedenis, de verwarmde terrasjes van de ‘Vlecke’ Lemmer zijn de ingrediënten voor een dagje relaxen in Waterland van Friesland. Er is genoeg te doen in Lemmer! Luister naar de verhalen van Lemmer tijdens een wandeling met een gids van de VVV over de visserij, de handel en de scheepvaart. Wandel een 'slag om het Dok', oftewel de straten rondom het water in het centrum. Vanaf het strand van Lemmer neem je zo een duik in het IJsselmeer. Een 'must see' in Lemmer is het UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. het Woudagemaal, het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld!

Boek een overnachting in de omgeving van Lemmer

Reisgezelschap

Wat je écht niet mag missen in Lemmer

Het Woudagemaal

Ontdek de kracht van stoom in één van Nederlands mooiste en innovatiefste monumenten: UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal. Al sinds 1920 wordt het gemaal bij hoge waterstanden aangezet om het overtollige water uit de Friese boezemwateren te lozen.

Bezoek het Woudagemaal

De Orchideeën hoeve

Op slechts 15 minuten rijden van Lemmer, net buiten Friesland, ligt de Orchideeën Hoeve. De Orchideeën Hoeve is een leuk dagje uit voor het hele gezin! Het park heeft maar liefst 25.000 m² tropische tuinen een overdekte speeljungle. Reis over avontuurlijke junglepaden met watervallen, loopbruggen en rotspartijen en ontdek vele soorten bijzondere bloemen en planten, tropische vogels en prachtige koikarpers.

Lees meer
gezin neemt selfie met jungle op de achtergrond

Strand Lemmer

Het strand van Lemmer, ook wel het Lemsterstrand genoemd, is een prachtig strand gelegen aan het IJsselmeer. En dát op loopafstand vanaf het centrum! In de zomer is het er heerlijk toeven in de zon, spetterend in het water of zandkastelen makend van het zand. Eind augustus vindt hier het gezelligste strandfestival plaats; Glemmer Beach. Samen - alle mensen groot en klein - met de voetjes in het zand genieten van elkaar, muziek en het strand!

Lees meer

Dit moet je zeker doen!

Boek bij de VVV in Lemmer een tochtje met de LE50. Deze Lemster Fiskerman is nog helemaal authentiek en heeft tot aan 1974 nog dienst gedaanin de visserij. Deze Visserman aak vaart van april tot media oktober elke vrijdagmiddag met gasten aan boord het IJsselmeer op.

Boek een tochtje met de LE50

VVV Lemmer

Bij de VVV in Lemmer word je altijd persoonlijk te woord gestaan door een 'local'. Dus vraag ze het hemd van het lijf over alles wat je wilt weten over belevenissen in Zuidwest Friesland. Haal ook gelijk het gratis inspiratiemagazine op én de krant vol met evenementen en verhalen.

Bezoek de VVV

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.