Welkom bij de VVV van Zuidwest Friesland

Dit najaar er nog even op uit in Friesland? VVV Waterland van Friesland geeft je hier alle informatie en inspiratie. Je vindt hier tussen de Afsluitdijk en het Woudagemaal rust en ruimte, 7 van de Elfsteden, de Friese meren en een prachtige IJsselmeerkust. Maak hier dit najaar een stedentrip en combineer het met de een fiets-, vaar- of -wandeltocht.

wereldreis in waterland

stedentrip

overnachten

© Langweerder Sloep

boot huren

bezoek een museum

brugkunst

Tijdens het vaarseizoen van 2020 wordt wachten voor een brug in VVV Waterland van Friesland niet meer saai. Je kunt namelijk onder 20 bruggen in de gemeenten De Fryske Marren en Súdwest Fryslân genieten van foto's uit ons gebied. De foto's zijn gemaakt door mensen uit de gemeenschap van Zuidwest Friesland en tonen hoe mooi Waterland van Friesland is en dat we er trots op mogen zijn.

Bekijk de brugdoeken

Waterland van Friesland is de naam voor de regio Zuidwest Friesland. Hier bieden water en land unieke mogelijkheden om te fietsen, varen of wandelen. Ervaar de regio met zeven van de Elfsteden, de Friese meren, de IJsselmeerkust, de bossen van Gaasterland, een Nationaal Landschap en meer. Dé perfecte locatie voor een vakantie of dagje uit in eigen land.