Ga naar inhoud
MAP

Welkom bij de VVV van Zuidwest Friesland

Bezoek Elfsteden

Bezoek Elfsteden

Boek je stedentrip langs 2 of 3 Elfsteden

Boek je overnachting

Boek je overnachting

Boek de mooiste overnachtingen direct online

Uitagenda

Uitagenda

Bekijk het overzicht van evenementen en activiteiten

Routes

Routes

Ontdek fiets-, wandel- en vaarroutes

Moai fuort in Friesland! Dat is een gevleugelde uitspraak van Friezen en betekent dat je mooi op stap bent! En dat kun je hier in Zuidwest Friesland heel goed. Ga op stedentrip en ontdek schatjes van Elfstedenstadjes en gezellige dorpen of geniet van de rust en ruimte op het water of vanaf het uitstekende fiets- en wandelnetwerk. Boek via de VVV je vakantie of weekend weg. Je vindt hier 7 van de Elfsteden, 133 gezellige dorpen, het bosrijke Gaasterland om te wandelen, de Friese meren en het IJsselmeer met genoeg uitwaai mogelijkheden. Allemaal op korte reisafstand van elkaar, zodat je Elfstedenstadjes en rust en ruimte met elkaar kunt combineren. Tip: plan je vakantie alvast met de fiets- en wandelkaarten uit onze webshop.

Ontdek 12 bijzondere plekken

Kom tot bedaren en laat je zorgen varen. Ga lekker wandelen, fietsen of varen. Voel je overal 'frij' (vrij), welkom en laat je groeten. Snuif cultuur in een authentieke plaats of in een knus museum. Adem de lucht, zo zuiver en puur. Geef en gun jezelf de ruimte. Want Waterland van Friesland geeft het je graag. Kom opladen door ontladen en maak een ruimtereis in Waterland van Friesland. We geven je alle informatie die je nodig hebt om jouw persoonlijke keuze te maken: gps-coördinaten, routes en ervaringen… Ga je mee?

Ontdek Ruimte in Waterland
routekaart ruimte

Boek direct online via de VVV je weekendje weg of vakantie

Reisgezelschap

Bezoek een Elfstedenstad in Waterland van Friesland

Ontdek de verschillende gebieden in Zuidwest Friesland

Zuidwest Friesland = Waterland van Friesland

Dit is de officiële toeristische website van de regio Zuidwest Friesland. De regio draagt de naam Waterland van Friesland. Je kunt hier dan ook fantastisch recreëren op en rondom de Friese meren en de IJsselmeerkust. Ook de bossen van Gaasterland, de Greidhoek en het Nationaal Landschap mag je niet missen en natuurlijk kun je volop genieten van zeven van de Elfsteden en mooie unieke dorpen. Water en land bieden unieke mogelijkheden om te fietsenvaren of wandelen. Waterland van Friesland is dan ook dé perfecte bestemming voor een vakantie of dagje uit in eigen land. Plan nu je bezoek aan Zuidwest Friesland! Bereid je bezoek goed voor en bestel fiets- en wandelkaarten in onze webshop of bezoek een VVV om een local het hemd van het lijf te vragen.

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.