Ga naar inhoud
MAP

Watersport in Zuidwest Friesland

Watersport is de ultieme natuurbeleving, de wind door je haar, de zon op je huid. Eindeloze watervlaktes of intieme vaarten en poelen. Zuidwest Friesland is het watersportparadijs bij uitstek! Gewoon een dagje zeilen met vrienden of een langere watersportvakantie op de Friese meren of het IJsselmeer. Wist je dat er in Waterland van Friesland, dat is de naam van onze regio, ruim 350 gratis aanlegplaatsen te vinden zijn? 'Omsile', oftewel iets omzeilen, is niet nodig. Volle kracht vooruit!

Vaarroutes

Vaarroutes

Geniet met de sup, kano, elektrische sloep of boot van een heerlijk dagje op het water. Wij geven je graag inspiratie voor een mooie vaarroute of suproute.

Gratis aanlegplaatsen

Gratis aanlegplaatsen

Overal in Friesland zijn ze te vinden en er zijn ruim 350 in Waterland van Friesland. Gratis aanlegplaatsen van de Marrekrite. Je mag hier maximaal drie dagen verblijven. Alle aanlegplaatsen vind je hier.

Ankerplaatsen

Elk jaar werden het er meer en nu zijn het er meer dan 100: de MarBoeien van ‘recreatieschap Marrekrite’ in de Friese wateren. De geel-blauwe boeien liggen op een bijzondere plek midden in het water. Door aan te leggen wordt die plek even helemaal van jou. Je bent weg van alle drukte en ervaart de rust en ruimte om je heen. Een bron van inspiratie waar verschillende dichters mee aan de slag zijn gegaan.

trailerhellingen

trailerhellingen

Ga er met je eigen boot op uit en ontdek de Friese meren. Geniet van de Elfsteden, de natuur en het mooiste vaargebied van ons land. Lees hier waar je je boot te water kunt laten in Zuidwest Friesland.

Fietsen aan boord

Fietsen aan boord

Steeds meer watersporters nemen op de boot een (vouw)fiets mee om Zuidwest Friesland vanaf de wal te ontdekken.

Webshop

Webshop

Plons het water in met de enige echte Friese zwembroek. In onze webshop vind je leuke Friese kleding, petten, souvenirs en boeken. Shop hier je aandenken aan je watersportvakantie in Friesland.

Brug- en sluistijden

Brug- en sluistijden

Wanneer je vaart door Waterland van Friesland kom je overal bruggen en sluizen tegen. De brugtijden in Friesland staan daarom voor jou op een rij.

Waterkaarten en vlaggen

Waterkaarten en vlaggen

Onmisbaar als je op de Friese wateren bent zijn natuurlijk de waterkaarten en bootvlaggen. Bestel ze online via onze webshop.

Tips en inspiratie voor waterrecreatie in Zuidwest Friesland? Deze blogs vind je misschien interessant:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.