Watersport in Zuidwest Friesland

Watersport is de ultieme natuurbeleving, de wind door je haar, de zon op je huid. Eindeloze watervlaktes of intieme vaarten en poelen. Waterland van Friesland het watersportparadijs bij uitstek! Gewoon een dagje zeilen met vrienden of een langere watersportvakantie op de Friese meren of het IJsselmeer. Wist je dat er in Zuidwest Friesland ruim 350 gratis aanlegplaatsen te vinden zijn? Ruim 50 zijn midden op de Friese wateren te vinden. Omsile, oftwel iets omzeilen, is niet nodig. Volle kracht vooruit!

jachthavens

© Langweerder Sloep

Brug- en sluistijden

Waterkaarten en vlaggen

Reis langs waterwerken

Reis langs waterwerken

Ga mee op reis langs waterwerken en -wegen en ontdek schilderachtige plekjes en kleurrijke mensen. Stroom je mee in een reis langs de boegbeelden van Waterland?

Vast en vrij

Vast en vrij

Elk jaar werden het er meer en nu zijn het er meer dan 100: de MarBoeien van ‘recreatieschap Marrekrite’ in de Friese wateren. De meeste geel-blauwe boeien liggen in Waterland van Friesland, maar altijd op een bijzondere plek midden in het water.

Gratis aanlegplaatsen

Gratis aanlegplaatsen

Overal in Friesland zijn ze te vinden en er zijn ruim 350 in Waterland van Friesland. Gratis aanlegplaatsen van de Marrekrite. Je mag hier maximaal drie dagen verblijven. Alle aanlegplaatsen vind je hier.

trailerhellingen

trailerhellingen

Ga er met je eigen boot op uit en ontdek de Friese meren. Geniet van de Eflsteden, de natuur en het mooiste vaargebied van ons land. Lees hier waar je je boot te water kunt laten in Zuidwest Friesland.

Fietsen aan boord

Fietsen aan boord

Steeds meer watersporters nemen op de boot een (vouw)fiets mee om Waterland van Friesland vanaf de wal te ontdekken.