Watersport

De ultieme natuurbeleving, de wind door je haar, de zon op je huid. Eindeloze watervlaktes of intieme sloten en kanaaltjes. Waterland van Friesland het watersportparadijs bij uitstek! Gewoon een dagje zeilen met vrienden of een langere watersportvakantie. Wist je dat er in Zuidwest Friesland ruim 350 gratis aanlegplaatsen te vinden zijn? Ruim 50 zijn midden in de Friese wateren te vinden. Leg je aan bij zo'n geel-blauwe MarBoei, dan is die plek even helemaal voor jou alleen.

© we12travel.com

Brug- en sluistijden

© Langweerder Sloep

Verhalenroute stromen

Friese meren

Het water op in Friesland

Watersport is in Friesland enorm populair! Geen wonder, want de provincie ligt aan zee en staat bekend om de vele meren. Ga je naar Friesland, maak je dan zeker op voor een actief dagje op het water! Dit alleen is al reden genoeg om te kiezen voor een vakantie Friesland, maar tel daar een eigen taal bij op en je hebt het gevoel dat je er écht even tussenuit bent. Ben je benieuwd welke wateractiviteiten je zoal kunt doen in Friesland? Ik vertel het je!

Lees de blog van Lisette

Vast en vrij in Waterland

Elk jaar werden het er meer en nu zijn het er meer dan 100: de MarBoeien van ‘recreatieschap Marrekrite’ in de Friese wateren. De meeste geel-blauwe boeien liggen in Waterland van Friesland, maar altijd op een bijzondere plek midden in het water. Door aan te leggen wordt die plek even helemaal van jou. Je bent weg van alle drukte en ervaart de rust en ruimte om je heen. Een bron van inspiratie waar verschillende dichters mee aan de slag zijn gegaan.

Lees hier meer