Ga naar inhoud
MAP

Jachthavens in Friesland

Waterland van Friesland is de naam voor de regio Zuidwest Friesland. Met zo’n naam snap je wel dat het hier bijzonder waterrijk is. We hebben de Friese meren en de IJsselmeerkust, dus water genoeg voor een heerlijke vakantie. Als je op zoek bent naar een jachthaven in Friesland, dan moet je dus hier in Zuidwest Friesland zijn. We hebben het grootste aanbod jachthavens van Friesland. Op een jachthaven is alles aanwezig wat je nodig hebt voor een onbezorgde vakantie op het water. Het enige wat jezelf moet doen is goed ‘oanlizze’, aanleggen dus.

Wat zoek je

68 resultaten

 • Jachthaven en Camperplaats Bouwsma

  Jachthaven en Camperplaats Bouwsma

  Jachthaven Bouwsma beschikt over 115 ligplaatsen geschikt voor boten varierend van 6 tot 15 meter, gelegen aan de doorgaande vaarroute nabij het centrum van Workum.

  Workum
 • Watersportbedrijf De Werff

  Watersportbedrijf De Werff

  Watersportbedrijf De Werff ligt direct aan de Oudegaaster Brekken in Zuidwest Friesland. Verhuur van elektrische sloepen, valken, foxen,motorbootjes, Sup's en kano's.

  Oudega SWF
 • Waterrecreatie Syperda

  Direct boekbaar

  Waterrecreatie Syperda

  Een kleinschalig vakantiepark, midden in het Friese meren gebied, waar Waterrecreatie Syperda platbodemschepen, vakantiehuisjes en open boten verhuurt.

  Gaastmeer
 • Jachtwerf Maronier

  Jachtwerf Maronier Vooraanzicht Jachtwerf Maronier

  Jachtwerf Maronier is een jachthaven met winterstalling, kranen tot 30 ton en een full service refit werf.

  Lemmer
 • De historische haven van Stavoren

  De historische haven van Stavoren

  Proef de sfeer van handel, visserij en pleziervaart. Stavoren heeft een unieke ligging omdat het aan drie kanten omringd is door het IJsselmeer.

  Stavoren
 • Jachthaven Broeresloot

  Jachthaven Broeresloot

  Onze jachthaven biedt plaats aan 100 boten, die beschut liggen achter de boerderij. Zeer centraal aan de rand van Sneek op korte afstand van het Sneekermeer en van de Brekken.

  Sneek
 • Marina Stavoren

  Marina Stavoren

  Met onze water- en landfaciliteiten aan het IJsselmeer en nabij de Friese Meren biedt recreatiepark Marina Stavoren tal van recreatiemogelijkheden en is het een paradijs voor liefhebbers van vrijwel alle vormen van watersport.

  Stavoren
 • Jachthaven en Camping De Lytse Brekken

  Jachthaven en Camping De Lytse Brekken

  Ruimtezoekers zijn van harte welkom.

  Follega
 • Jachthaven Pieter Bouwe

  Jachthaven Pieter Bouwe

  Alles onder één dak bij Pieter Bouwe Een jachthaven, werf en bootverhuur. Kortom; alles onder één dak bij Pieter Bouwe.

  Gaastmeer
 • Botenverhuur Heerenzijl

  Botenverhuur Heerenzijl

  Heerenzijl is gelegen op een unieke watersportlocatie aan de Terkaplesterpoelen en bij het Sneekermeer. Kamperen direct aan het water. Ook beschikt Heerenzijl over een ruime verhuurvloot waaronder; sloepen, polyvalken, SUP boards en kano’s.

  Terkaple
 • Workumer Jachthaven

  Workumer Jachthaven

  De Workumer Jachthaven, een ideale uitvalsbasis voor ontspannen vaartochten. Aan de ene kant het Friese Merengebied, aan de andere kant het IJsselmeer.

  Workum
 • Jachthaven Lemmer-binnen

  Jachthaven Lemmer-binnen

  Welkom bij jachthaven Lemmer-binnen! Onze gezellige haven is gunstig gelegen en zeer centraal gelegen in het prachtige Zuid-West Friesland.

  Lemmer
 • Camping Pasveer

  Camping Pasveer

  Op 1.5 km van het centrum van Sneek ligt Camping Pasveer. De camping ligt aan open vaarwater en heeft een aanleghaven. Via een directe verbinding vaar je naar het Sneekermeer of neem je de Middelsee-vaarroute door het midden van Friesland.

  Sneek
 • Recreatieoord De Koevoet

  Recreatieoord De Koevoet

  Appartementjes in een koprompboerderij, verhuur polyvalken, jachthaven, tentenveld aan het meer, caravan-/camperplekken aan de haven, restaurant, terras, seizoenplaatsen.

  Teroele
 • Jachthaven Bouma

  Jachthaven Bouma

  In het hart van het Friese watersportgebied, vlakbij Sneek, vindt u Jachthaven Bouma met mooie langszij ligplaatsen. Jachthaven Bouma is een kleine jachthaven, met een rustige sfeer hoog in het vaandel.

  Uitwellingerga
 • Jachthaven Oksewiel

  Jachthaven Oksewiel

  Jachthaven Oksewiel ligt aan de rand van het dorp Terherne (Terhorne). Een ideale uitvalshaven, want Terherne ligt in hartje Friesland, in hartje waterland. Onze jachthaven bevindt zich op slechts 10 minuten varen van het Sneekermeer.

  Terherne
 • Recreatiecentrum Sneek

  Recreatiecentrum Sneek

  Recreatiecentrum Sneek voor de huur van (Kampeer-)Sloepen, Elektroboten, Elektrosloepen, Motorjachten en ligplaatsen. Tevens Winterstalling en Onderhoud van uw boot.

  Sneek
 • Kolmeersland Starteiland Sneekermeer

  Kolmeersland Starteiland Sneekermeer

  Net buiten Sneek, in het Sneekermeer, ligt het Kolmeersland, oftewel het Starteiland, dat vooral bekend is vanwege de zeilwedstrijden tijdens de Sneekweek en het skûtsjesilen. Rondom het eiland kan worden aangemeerd in één van de jachthavens.

  Offingawier
 • Wellekom Watersport

  Wellekom Watersport

  Gelegen aan de Wellesloot te Woudsend, centraal in het Friese Meren gebied, een gloed nieuwe haven annex verhuurbedrijf.

  Woudsend
 • Jachthaven de Dolfijn - Theo's Yachtservice

  Jachthaven de Dolfijn - Theo's Yachtservice

  Aan de rand van het stadje Sloten ligt, verscholen tussen de landerijen, jachthaven de Dolfijn. Een uitstekend uitgeruste jachthaven van waaruit Friesland aan uw voeten ligt.

  Sloten FR
 • Jachthaven de Terp

  Jachthaven de Terp

  In onze nieuwe jachthaven met alle voorzieningen vlak bij de hand zijn nog vaste ligplaatsen te huur voor boten van 8, 9 en 10 meter lengte. Kleinschalige haven, landelijk gelegen met prachtig uitzicht over de weilanden.

  Gaastmeer
 • Passantenhaven IJlst

  Passantenhaven IJlst

  De passantenhaven IJlst biedt aanlegmogelijkheid voor 24 jachten en zeilboten met een diepgang tot 1.20 m.

  IJlst
 • Passantenhaven Heegerwâl

  Passantenhaven Heegerwâl

  De passantenhaven Heegerwâl heeft een schitterende ligging direct aan het Heegermeer. Het prachtige, kindvriendelijke dagrecreatiestrand ligt pal naast de haven. Het centrum van Heeg ligt op een paar minuten lopen van de haven. Watersport, vakantiew...

  Heeg
 • Jachtwerf Heeg

  Direct boekbaar

  Jachtwerf Heeg

  Jachtwerf Heeg heeft ruim 70 jaar ervaring binnen de watersportsector en behoort tot een belangrijke speler in de jachtbouw van kleine open zeilboten en kajuitboten. Daarnaast zijn wij een vertrouwd adres voor zeilboten verhuur, jachtservice en onderhoud.

  Heeg

Jachthaven Friesland: voor eventjes of langer

Een jachthaven is een haven waar je je eigen boot of huurboot kunt aanleggen. Voor eventjes of voor langer. Het is maar net wat je wilt. Misschien wil je wel vanuit de jachthaven meerdere dagen een Elfstedenstad bezoeken. Of misschien wil je vanuit de jachthaven Friesland verder verkennen op de fiets. Het kan allemaal. Een jachthaven in Friesland is altijd voorzien van douches en toiletten. Vaak is er ook een kleine winkel waar je terecht kunt voor scheepvaartbenodigdheden of kleine boodschappen. Naast de diverse jachthavens en passantenhavens kun je in Friesland aanleggen bij de jachtwerven. Hier kun je reparaties aan je boot laten uitvoeren. Buiten het vaarseizoen kun je bij de meeste jachthavens en jachtwerven je boot stallen.

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.