Ga naar inhoud
MAP

Bolsward

Ontdek Elfstedenstad Bolsward en de directe omgeving

Bolsward, oftewel Boalsert zoals we in Friesland zeggen, is dé stad waar historie en architectuur een hoofdrol spelen. Laat je meevoeren door de rijke geschiedenis van deze Elfstedenstad. Geniet van monumentale gebouwen met unieke gevels in het centrum van Bolsward zoals die van het Stadhuis maar bekijk ook zeker de Broerekerk. Duik in het leven van de beroemde mannen Titus Brandsma en Gysbert Japicx in Cultuur Historisch Centrum De Tiid. Wandel door het stadspark, langs de grachten en breng een bezoek aan het stadscentrum met gezellige restaurants, terrasjes en leuke winkeltjes. Vanuit de stad fiets je door de weilanden naar omliggende dorpen die je bezoek ook meer dan waard zijn! Hieronder vind je alle adressen voor een overnachting in Bolsward en wat er doen is in de omgeving zodat jij je bezoek aan Bolsward alvast kunt voorbereiden en optimaal kunt genieten van deze leuke stad!

Boek een overnachting in de omgeving van Bolsward

Reisgezelschap

Alle adressen in Bolsward voor je op een rij

Ontdek de 7 schatten van Bolsward

Wat je écht niet mag missen in Bolsward

Bezienswaardigheden in Bolsward

Het stadscentrum van Bolsward is echt een pareltje! Het is dé stad waar historie en architectuur een hoofdrol spelen. Zie het stadhuis en je begrijpt meteen waarom de binnenstad is aangewezen als beschermd stadgezicht. Het stadhuis van Bolsward is niet meer in functie. Je vindt hier nu Cultuur Historisch Centrum 'De Tiid'. Dit museum vertelt je alles over de geschiedenis en identiteit van de regio. Dit is slechts één van de bezienswaardigheden in Bolsward.

Ontdek meer bezienswaardigheden
Boslward met gracht en de Tiid

Bolsward en Berenburg

Bolsward en smakelijke alcoholische dranken. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Elfstedenstad Bolsward kun je zien als een waar bolwerk van distilleerders die de lekkerste Friese alcoholische drankjes produceren. Denk aan biertjes, graanjenever, likeurtjes en natuurlijk ook de beroemde Sonnema Berenburg.

Lees meer
een fles berenburg met op de achtergrond een boot en blauwe lucht

Heamiel Bolsward

Elk laatste weekend van juni wordt het 'Heamiel' in Bolsward georganiseerd. Vroeger nadat eind juni het laatste hooi was binnengehaald door de boeren en hun knechten, werd dit feit gevierd met een gezamenlijke maaltijd. De hooimaaltijd, oftewel heamiel op zijn Fries. Nu is het een festival van vier dagen met muziek, sport, cabaret, straattheater, folkloristisch dansen en veel meer!

Lees meer over Heamiel
heamiel trio intocht

Broerekerk Bolsward

De Broerekerk in Bolsward is het oudste monument van Bolsward. Na een grote brand in de jaren tachtig was de kerk lange tijd dakloos. Inmiddels zit er een prachtige glazen overkapping op. De lichtinval is daardoor nu perfect en de Broerekerk is daarom nu dé locatie voor een fotoshoot!  Als de poort open is kan je gewoon binnenwandelen en wij raden je dat zeker aan!

Meer informatie over de Broerekerk
broerekerk in bolsward

Bolsward heeft diverse grachten. Erg leuk om de stad vanuit de rondvaartboot in de grachten te bezichtigen.

Taina, livelovetravel.nl

Stadswandeling Bolsward

Maak een uitgebreide wandeling door Bolsward en ontdek aan de hand van een zestien pagina's tellende stadswandeling de mooiste schatjes van Bolsward. De route is overzichtelijk uitgetekend op een stadsplattegrond en is voorzien van veel achtergrondinformatie. Je duikt in de geschiedenis van Bolsward en ziet onderweg de mooiste gebouwen. De stadswandeling is te koop bij de VVV in Bolsward en via de webshop.

Naar de webshop

VVV Bolsward

In Cultuur Historisch Centrum 'De Tiid' in het centrum van Bolsward vind je ook de VVV. Je wordt hier altijd persoonlijk te woord gestaan door een 'local'. Dus vraag ze het hemd van het lijf over alles wat je wilt weten over Bolsward en de omgeving van Bolsward.

Bezoek de VVV
friese vlag en het stadhuis van bolsward op de achtergrond

Ontdek Bolsward met de 11fountains podcast

In de 11fountains podcast - Bolsward hoor je de stem van Stephan. Stephan vertelt waarom De Vleermuis best een beetje eng mag zijn en wat dat te maken heeft met de kerk waar de fontein naast staat. Hij duikt met ons de historie van zijn stad in en we sluiten luchtig af met een pittige tsjoch! Proost dus, uit Bolsward.

Ontdek meer tips en inspiratie voor je bezoek aan Bolsward:

Bolsward ligt in het midden van Friesland en is de zesde Elfstedenstad die tijdens de beroemde Elfstedentocht wordt aangedaan. Bolsward is ook een Hanzestad. Dat rijke handelsverleden zie je nog steeds terug in de historische panden als je wandelt door de straten en steegjes van Bolsward. Maak een stadswandeling door Bolsward en ontdek het zelf. Bolsward is een leuke stad om te bezoeken tijdens een dagje uit of tijdens een stedentrip in Friesland. Ontdek in de blogs wat er doen is in Bolsward en waar je moet zijn tijdens jouw bezoek aan Bolsward.

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.