Ga naar inhoud
MAP

Bezoek Bolsward

Ontdek Elfstedenstad Bolsward en de directe omgeving

Bolsward, oftewel Boalsert zoals we in Friesland zeggen, is dé stad waar historie en architectuur een hoofdrol spelen. Laat je meevoeren door de rijke geschiedenis van deze Elfstedenstad. Geniet van monumentale gebouwen met unieke gevels in het centrum van Bolsward zoals die van het Stadhuis maar bekijk ook zeker de Broerekerk. Duik in het leven van de beroemde mannen Titus Brandsma en Gysbert Japicx in Museum De Tiid. Wandel door het stadspark, langs de grachten en breng een bezoek aan het stadscentrum met gezellige restaurants, terrasjes en leuke winkeltjes. Vanuit de stad fiets je door de weilanden naar omliggende dorpen die je bezoek ook meer dan waard zijn!

De evenementenkalender van Bolsward - Ontdek wat er vandaag en morgen te doen is in Bolsward

Wat je écht niet mag missen in Bolsward

Schatten in het centrum van Bolsward

Het stadscentrum van Bolsward is echt een pareltje! Het is dé stad waar historie en architectuur een hoofdrol spelen. Zie het stadhuis en je begrijpt meteen waarom de binnenstad is aangewezen als beschermd stadgezicht. Het stadhuis van Bolsward is niet meer in functie. Je vindt hier nu Cultuur Historisch Centrum de Tiid. Dit museum vertelt je alles over de geschiedenis en identiteit van de regio. Dit is slechts één van de schatten van het centrum van Bolsward. Ontdek jij er meer?

Ontdek de 7 schatten van Bolsward

Elfstedentocht

Al meer dan 100 jaar wordt op Pinkstermaandag de Fietselfstedentocht door 15.000 enthousiaste deelnemers gefietst. Deze route van 235 kilometer start en finisht traditiegetrouw in Bolsward. Samen door land en stad, achter elkaar door het Friese landschap en elk op eigen snelheid. Niet alleen op maar ook zeker langs de route, is het één groot feest! Met muziek en spandoeken van het publiek. 

Meer over de Fietselfstedentocht

Heamiel Bolsward

Elk laatste weekend van juni wordt het 'Heamiel' in Bolsward georganiseerd. Vroeger nadat eind juni het laatste hooi was binnengehaald door de boeren en hun knechten, werd dit feit gevierd met een gezamenlijke maaltijd. De hooimaaltijd, oftewel heamiel op zijn Fries. Nu is het een festival van vier dagen met muziek, sport, cabaret, straattheater, folkloristisch dansen en veel meer!

Ga naar de evenementenkalender

Broerekerk Bolsward

De Broerekerk in Bolsward is het oudste monument van Bolsward. Na een grote brand in de jaren tachtig was de kerk lange tijd dakloos. Inmiddels zit er een prachtige glazen overkapping op. De lichtinval is daardoor nu perfect en de Broerekerk is daarom nu dé locatie voor een fotoshoot!  Als de poort open is kan je gewoon binnenwandelen en wij raden je dat zeker aan!

Meer informatie over de Broerekerk

Bolsward heeft diverse grachten. Erg leuk om de stad vanuit de rondvaartboot in de grachten te bezichtigen.

Taina, livelovetravel.nl

VVV Bolsward

In Cultuur Historisch Centrum De Tiid in het centrum van Bolsward vind je ook de VVV. Je wordt hier altijd persoonlijk te woord gestaan door een 'local'. Dus vraag ze het hemd van het lijf over alles wat je wilt weten over Bolsward en de omgeving van Bolsward.

Bezoek de VVV

Meer tips en inspiratie voor je bezoek aan Bolsward? Ontdek het hier:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.