Ga naar inhoud
MAP

Stadswandeling Bolsward

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Loop zelf de inspirerende stadswandeling in Bolsward

Ben je op bezoek in Bolsward? Maak dan zelf een stadwandeling en ontdek van alles over de stad Bolsward en haar historie. De papieren stadswandeling van Bolsward heeft maar liefst zestien pagina’s en kun je op ieder moment van de dag maken. De wandeling is erg overzichtelijk en gemakkelijk in eigen tempo te volgen.

Ontdek de schatten van Bolsward

Tijdens deze stadswandeling word je stap voor stap meegevoerd door de historische Elfstedenstad. Je ontdekt dat Bolsward haar historische rijkdom en schatten goed bewaard heeft. Eerst door de verbinding met de Marnezee als handelsstad en later door de boter- en zuivelhandel. Sommige schatten vallen direct op, zoals het rijkversierde stadhuis en de bijzondere fontein De Vleermuis van de 11fountains. Andere moet je echt ontdekken. Zo kun je in de koorbank van de kerk een duivel zien die een oliebol vasthoudt. Waarom hij dat doet? Dat vertelt de stadswandeling!

winkels aan de gracht in bolsward

De wandeling door Bolsward is vier kilometer lang en biedt volop bezienswaardigheden en historische feiten en weetjes.

Startpunt van de wandeling

De stadswandeling heeft als startpunt het Cultuur Historisch Centrum ‘De Tiid’, waarin ook de VVV van Waterland van Friesland is gevestigd. In het museum van 'De Tiid' kun je ook meer te weten komen over de geschiedenis van Zuidwest Friesland, er onderdeel van worden en zelf geschiedenis maken. Een mooi onderdeel van de wandeling dus.

Bezoek Cultuur Historisch Centrum 'De Tiid'
friese vlag en het stadhuis van bolsward op de achtergrond

Waar koop ik de stadswandeling

Naast dat de stadswandeling te koop is in de webshop van VVV Waterland van Friesland is deze ook te koop bij de VVV winkel in Culthuur Historisch Centrum 'De Tiid'. De prijs bedraagt € 3,-.

Bestel hier de stadswandeling in de webshop
Terrasje in Bolsward

Misschien vind je dit ook interessant

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.