Ga naar inhoud
MAP

Bezoek Sneek

Ontdek Elfstedenstad Sneek, omgeving Sneek en het Sneekermeer

Breng eens een bezoek aan Sneek. Lees hier tips van VVV Waterland van Frieslad om Sneek te bezoeken. Wat mag je niet missen? Waar kun je overnachten? En wat is er te doen in Sneek? Sneek, oftewel Snits zoals we in Friesland zeggen, is dé watersportstad van Nederland. Jaarlijks vindt in Sneek het grootste, op binnenwater georganiseerde, zeilwedstrijdenevenement van Europa plaats; de Sneekweek. Maar Sneek is meer dan watersport en de Sneekweek. De stad Sneek bruist van de evenementen, cultuur, unieke hotspots en leuke winkeltjes. Vergeet ook niet de omliggende dorpen en het Sneekermeer te ontdekken. Plan vandaag nog je bezoek aan Sneek.

De evenementenkalender van Sneek - Ontdek wat er vandaag en morgen te doen is in Sneek

Wat je écht niet mag missen in Sneek

Waterpoort Sneek

De Waterpoort in Sneek is misschien wel het meest bekende icoon van de stad. Met z’n achtkantige torens en brug is de Waterpoort hét symbool van Sneek. Als je door de grachten vaart vaar je onder de Waterpoort door. Kom de Waterpoort zelf met eigen ogen ontdekken!

Meer over de Waterpoort

Ontdek 7 schatten van Sneek

Sneek heeft veel schatten te ontdekken. De Waterpoort is hier uiteraard één van, maar er is meer! Vlakbij de Waterpoort staat bijvoorbeeld de fontein van het kunstproject 11fountains. Echt een schatje. Zo zijn er in Sneek nog meer schatjes om te ontdekken. Nieuwsgierig?

Ga schatzoeken

Sneekermeer

Het Sneekermeer is dé watersport hotspot van Friesland. Natuurlijk tijdens de Sneekweek, met zo'n 700 zeilboten één van de grootste zeilwedstrijden op het Europese binnenwater, maar juist ook daar om heen. Aan het Sneekermeer kan je heerlijk genieten op het strand of één van de terrassen aan het water. Fiets een rondje om het meer of huur een sloep of sup en ontdek het meer en de poelen er omheen.

Meer over de Friese meren

Sneekweek

Dit grootste zeilevenement op binnenwater in Europa start op de eerste zaterdag van augustus met als start op de vrijdagavond de Vlootschouw. De Sneekweek is een must voor de echte zeilfan, maar ook mensen die gewoon van plezier en gezelligheid houden. Gezelligheid rondom de terrassen, muziek, de kermis; kortom één groot feest!

Naar de evenementenkalender

Ik heb in de stad mijn ogen uitgekeken: ik houd zo van oude steden met grachtjes, oude panden en smalle steegjes.

Cynthia Schultz, Cynthia.nl

VVV Sneek

Bij de VVV in Sneek word je altijd persoonlijk te woord gestaan door een 'local'. Dus vraag ze het hemd van het lijf over alles wat je wilt weten over belevenissen in Zuidwest Friesland. Haal ook gelijk het gratis inspiratiemagazine op én de inspiratiekrant vol met evenementen en verhalen.

Bezoek de VVV

Meer tips en inspiratie voor je bezoek aan Sneek? Ontdek het hier:

Sneek is één van de Elfstedensteden en ligt in het midden van Friesland. Sneek is een ontzettend leuke stad voor een stedentrip, watersportvakantie of een dagje uit. Je vindt hier een prachtig winkelcentrum waar je goed kunt winkelen en ondertussen geniet je van de mooie gevels die je in het stadscentrum in overvloed ziet. In Sneek vind je veel historie doordat het in het verleden een handelsstad was. De fraaie grachten, wallen, stadsmuren en natuurlijk de Waterpoort zijn daar nog altijd een herinnering aan. Een stadswandeling in het centrum van Sneek is dan ook een echte must do! Sneek is gelegen aan het Sneekermeer en dit wordt ook wel het middelpunt van de Friese wateren genoemd. In het Sneekermeer vind je het starteiland waar het startschot wordt gegeven voor het grootste zeilevenement op binnenwater. 7 dagen lang wordt dan de Sneekweek gevierd! Overdag de vloot aanmoedigen en 's avonds ontdek je de vele kroegjes, tentjes en cafeetjes! In Sneek is altijd wel wat te beleven en dé perfecte locatie voor jouw vakantie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.