Ga naar inhoud
MAP

Sneek: het hart van Zuidwest Friesland

Ontdek Elfstedenstad Sneek, omgeving Sneek en het Sneekermeer

Breng eens een bezoek aan Sneek. Lees hier tips van VVV Waterland van Friesland om Sneek te bezoeken. Wat mag je niet missen? Waar kun je overnachten? En wat is er te doen in Sneek? Sneek, oftewel Snits zoals we in Friesland zeggen, is dé watersportstad van Nederland. Jaarlijks vindt in Sneek het grootste, op binnenwater georganiseerde, zeilwedstrijdenevenement van Europa plaats; de Sneekweek. Maar Sneek is meer dan watersport en de Sneekweek. Sneek is de tweede Elfstedenstad tijdens de Elfstedentocht en de stad Sneek bruist van de evenementen, cultuur, unieke hotspots en leuke winkeltjes. Vergeet ook niet de omliggende dorpen en het Sneekermeer te ontdekken. Plan vandaag nog je bezoek aan Sneek.

Boek een overnachting in de omgeving van Sneek

Reisgezelschap

Alle adressen in Sneek voor je op een rij

Ontdek de 7 schatten van Sneek

Wat je écht niet mag missen in Sneek

Waterpoort Sneek

De Waterpoort in Sneek is misschien wel het meest bekende icoon van de stad. Met z’n achtkantige torens en brug is de Waterpoort hét symbool van Sneek. Als je door de grachten vaart vaar je onder de Waterpoort door. Kom de Waterpoort zelf met eigen ogen ontdekken!

Meer over de Waterpoort
Waterpoort Sneek

Sneekweek

Dit grootste zeilevenement op binnenwater in Europa start op de eerste zaterdag van augustus met als start op de vrijdagavond de Vlootschouw. De Sneekweek is een must voor de echte zeilfan, maar ook mensen die gewoon van plezier en gezelligheid houden. Gezelligheid rondom de terrassen, muziek, de kermis; kortom één groot feest!

Meer informatie over de Sneekweek
straat vol mensen tijdens sneekweek

Sneekermeer

Het Sneekermeer is dé watersport hotspot van Friesland. Natuurlijk tijdens de Sneekweek, met zo'n 700 zeilboten één van de grootste zeilwedstrijden op het Europese binnenwater, maar juist ook daar om heen. Aan het Sneekermeer kan je heerlijk genieten op het strand of één van de terrassen aan het water. Fiets een rondje om het meer of huur een sloep of sup en ontdek het meer en de poelen er omheen.

Meer over het Sneekermeer
twee kinderen in een zeilboot met de friese vlag erop

Grachtenrondvaart in Sneek

Sneek wordt ook wel een kleine versie van Amsterdam genoemd en als je in de binnenstad bent dan begrijp je waarom! Rondom de oude binnenstad van Sneek loopt de stadsgracht. Een gracht vol historie én bij de volgende Elfstedentocht zelfs onderdeel van de Elfstedenroute! Zolang het nog niet vriest kan je een interessante rondvaart maken. De bemanning laat je de leukste en mooiste plekken van Sneek zien. De geringe doorvaarhoogte van de bruggen in de oude binnenstad maakt het tot een extra avontuur. Je vaart zelfs onder de beroemde Sneker Waterpoort door.

Bekijk alle rondvaarten in Sneek

Ik heb in de stad mijn ogen uitgekeken: ik houd zo van oude steden met grachtjes, oude panden en smalle steegjes.

Cynthia Schultz, Cynthia.nl

Stadswandeling Sneek

Wil je zelf Sneek verkennen? Loop dan de stadswandeling. Aan de hand van een zestien pagina's dikke stadswandeling loop je langs de mooiste schatjes van Sneek. De route is duidelijk uitgetekend op een stadsplattegrond en onderweg lees je alles over al het moois wat je onderweg tegenkomt. Uiteraard loop je langs de bekende bezienswaardigheden zoals de Martinikerk en de Waterpoort, maar je komt ook langs minder bekende parels. De stadswandeling is te koop bij de VVV in Sneek en via de webshop.

Naar de webshop
iemand houd boekje met stadswandeling sneek van waterland van friesland vast 
met waterpoort op de achtergrond

VVV Sneek

Bij de VVV in Sneek word je altijd persoonlijk te woord gestaan door een 'local'. Dus vraag ze het hemd van het lijf over alles wat je wilt weten over belevenissen in Zuidwest Friesland. Haal ook gelijk het gratis inspiratiemagazine op én de inspiratiekrant vol met evenementen en verhalen.

Bezoek de VVV

Ontdek Sneek met de 11fountains podcast

In de 11fountains podcast - Sneek hoor je de stem van Jan Gerben. Hij vertelt het verhaal van de bruisende stad en dat Sneekers wel van een feestje houden en het belangrijk vinden om te genieten van het leven. Hij legt uit hoe je dat terugziet in de fontein en waarom de plek waar die staat heel belangrijk is. Stap door de wereldberoemde Waterpoort en geniet van Sneek.

Meer tips en inspiratie voor je bezoek aan Sneek? Ontdek het hier:

Sneek is één van de Elfstedensteden en ligt in het midden van Friesland. Sneek is een ontzettend leuke stad voor een stedentrip, watersportvakantie of een dagje uit. Je vindt hier een prachtig winkelcentrum waar je goed kunt winkelen en ondertussen geniet je van de mooie gevels die je in het stadscentrum in overvloed ziet. In Sneek vind je veel historie doordat het in het verleden een handelsstad was. De fraaie grachten, wallen, stadsmuren en natuurlijk de Waterpoort zijn daar nog altijd een herinnering aan. Een stadswandeling in het centrum van Sneek is dan ook een echte must do! Sneek is gelegen aan het Sneekermeer en dit wordt ook wel het middelpunt van de Friese wateren genoemd. In het Sneekermeer vind je het starteiland waar het startschot wordt gegeven voor het grootste zeilevenement op binnenwater. 7 dagen lang wordt dan de Sneekweek gevierd! Overdag de vloot aanmoedigen en 's avonds ontdek je de vele kroegjes, tentjes en cafeetjes! In Sneek is altijd wel wat te beleven en dé perfecte locatie voor jouw vakantie! Ontdek hieronder in de blogs waar je in Sneek moet zijn tijdens jouw bezoek aan Sneek.

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.