Ga naar inhoud
MAP

De leukste verhalen over Waterland van Friesland

Zoek je inspiratie voor een vakantie of dagje uit in Zuidwest Friesland? Bekende en minder bekende bloggers, locals en onze redactie gingen je voor. Zij ontdekten schatjes in de elfsteden, rustige natuur- en watergebieden, gave (water)sporten, de mooiste fiets- en wandelroutes, geweldige accommodaties en heerlijke restaurants. Je leest hier wat de leukste plekken zijn die je echt moet bezoeken en ontdekt de meest fotogenieke plekjes. Doe er je voordeel mee en haal er inspiratie uit voor je bezoek aan Zuidwest Friesland.

Wat zoek je?

Thema

1 t/m 15 van 115 resultaten

Dagje shoppen in Workum

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Dagje shoppen in Workum

Workum is één van de meest authentieke en artistieke watersteden van Friesland. ‘Skatgrave’, oftewel schatgraven, in de winkeltjes en ateliers in Workum levert gegarandeerd unieke vondsten op. Kom, we gaan een dagje shoppen in Workum.

Lees meer over een dagje shoppen in Workum

Marijke Roskam is onder de indruk van een bijzondere ‘toer’

| Marijke Roskam

Marijke Roskam is onder de indruk van een bijzondere ‘toer’ Marijke Roskam in de Tiid

Marijke Roskam is dagvoorzitter, interviewer, redacteur en fractievoorzitter. Met een groot hart voor cultuur en geschiedenis gaat ze graag op pad in ‘haar’ Súdwesthoeke. Marijke bezoekt cultuurhistorisch centrum De Tiid in Bolsward.

Lees meer

Wout Zijlstra neemt je mee naar het Houtmuseum in IJlst

| Wout Zijlstra

Wout Zijlstra neemt je mee naar het Houtmuseum in IJlst Wout Zijlstra Houtstad IJlst

Krachtsporter Wout Zijlstra brengt een bezoek aan museum Houtstad IJlst. Wout woonde van zijn vierde tot zijn twaalfde jaar in Elfstedenstad IJlst, en heeft een fascinatie voor hout. Lees zijn belevenissen.

Lees meer

Reitse Spanninga neemt je mee naar Museum Joure

| Reitse Spanninga

Reitse Spanninga neemt je mee naar Museum Joure Reitse Spanninga in Museum Joure

Culinair producent en TV kok bij Omrop Fryslân Reitse Spanninga is dol op geuren. Er ligt een groot stuk geschiedenis van zijn familie in Joure en ook in Museum Joure. Dit verhaal deelt hij graag.

Lees meer

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.