Ga naar inhoud
MAP

Blog: Boswandelingen met kinderen in Friesland

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Maak een leuke boswandeling met kinderen in de bossen van Friesland. In Waterland van Friesland zijn ontzettend leuke wandelroutes voor kinderen door de bossen van Zuidwest Friesland, zoals bijvoorbeeld in Gaasterland. Een boswandeling met kinderen wordt extra leuk wanneer je er een 'aventoer', oftewel avontuur, van maakt. Zoek onderweg echte bosbeesten, spechten, paddenstoelen of kabouters.

Bekijk de wandelroutes

bosbeestenpad

Kinderen van 8-10 jaar gaan op zoek naar houten bosbeesten in bos Elfbergen in Gaasterland. Bij ieder bosbeest hoort een opdracht en leer je over de natuur. Meet met een meetlint hoever een ree kan springen, ga op zoek naar dierensporen, zoek de windrichting uit met een kompas en nog veel meer. Het Bosbeestenpad kost € 3,50 per kind bij Bezoekerscentrum Mar en Klif. Dit is inclusief het opdrachtenboekje, de huur van een kistje met materialen (€ 20,- borg, 1 kistje per 4/5 kinderen) en na afloop een cadeautje.

Loop het Bosbeestenpad
een houten beeld in het bos

kabouterpad

In Sint Nicolaasga vind je in de Vegelinbossen het Kabouterpad rondom de Amazonevijver. Langs het kabouterpad zijn van bomen prachtige figuren gemaakt met gezichten. Eén boom ziet er zelfs uit als een harp. Ze zijn gemaakt door kettingzaagkunstenaar Banzai-John. Van vergane bomen rondom de vijver maakt hij allerlei figuren. Hierbij staan borden met een verhaaltje en soms een opdracht. Ga eens op zoek naar de harp, schildpadden, heksen, dino’s en kabouters natuurlijk!

Loop het kabouterpad
twee blonde meisjes bij een houten beeld van een paddenstoel in het bos

spechtenpad

Kinderen van 6-9 jaar zoeken naar verstopte spechten hoog in de bomen in bos Elfbergen. Bij elke specht hoort een leuke opdracht uit het opdrachtenboekje (€ 3,50 per kind) van Bezoekerscentrum Mar en Klif. In het spechtenrugzakje (€ 20,- borg, 1 rugzakje per 4/5 kinderen) zitten de materialen die je nodig hebt. Je gaat een spechtennest opmeten, kleine beestjes zoeken, je leert welke vijanden een specht heeft en nog veel meer. Als je alle opdrachten hebt gedaan, ligt er een cadeautje voor je klaar bij Mar en Klif.

Loop het Spechtenpad
een specht op een boom

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.