Ga naar inhoud
MAP

Makkum: strand en waterpret

Ontdek Makkum en de omgeving Makkum

Zoek je een enorm strand, een gezellige boulevard en een levendig historisch dorpscentrum? Dan is Makkum ‘the place to be’. Het water van het IJsselmeer geeft genoeg ruimte om een plons te nemen én biedt de wereld aan watersportactiviteiten. Vooral steeds meer (kite)surfers vinden hun weg naar Makkum. Tel daar de vele campings en vakantiehuisjes bij op en een prachtige omgeving en je vakantie is compleet! In de omgeving vind je prachtige fiets- en wandelmogelijkheden, schattige dorpjes en De Afsluitdijk.

Boek een overnachting in de omgeving van Makkum

Reisgezelschap

Wat je écht niet mag missen in Makkum

Makkumer strand

Het strand van Makkum, ook wel Makkumer strand of Makkum beach genoemd, is een prachtig strand gelegen aan het IJsselmeer. Door de boulevard aan het strand krijg je een echt vakantiegevoel! Door het ondiepe water is het strand kindvriendelijk en geliefd door kite en windsurfers. In de zomer is Makkum beach een perfecte plek waar je tot rust kan komen en heerlijk kan genieten van de zon.

Bezoek het Makkumer strand

Rondvaart Makkum

De omgeving van Makkum verkennen in een nostalgische praam kan met 't Preamke. Je maakt een fluisterstille rondvaart van twee uren door de prachtige binnenwateren en natuurgebieden van Makkum. ’s Avonds is de praam sfeervol verlicht.

Boek de rondvaart
een groep mensen die op een sloep zitten.

Visserijdagen Makkum

In elk onevenjaar worden de Visserijdagen in Makkum georganiseerd. Deze dagen zijn gevuld met vele activiteiten voor jong en oud, zoals markt, wedstrijd palingroken, vlootschouw, muziek en nog veel meer. Er is voor ieder wat wils, met iedere keer weer nieuwe verrassende onderdelen.

Naar de uitagenda
Visserijboten naast elkaar in Makkum

Dagje Makkum

Vierentwintig uren zijn eigenlijk veel te kort om Makkum helemaal te leren kennen. Toch willen we je tips geven hoe je jouw dag in dit dorp aan het IJsselmeer kunt besteden.

Lees het inspiratieverhaal
Gehuurde kano van het kompas van makkum

Het water van het IJsselmeer is lekker verkoelend en het wordt niet direct diep. Daarom is het strand van Makkum perfect voor kinderen

Mooiste stranden van Friesland van Dik.nl/dagjeuit

VVV Makkum

Bij de VVV in Makkum word je altijd persoonlijk te woord gestaan door een 'local'. Dus vraag ze het hemd van het lijf over alles wat je wilt weten over belevenissen in Zuidwest Friesland. Haal ook gelijk het gratis inspiratiemagazine op én de krant vol met evenementen en verhalen.

Bezoek de VVV

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.