Stedentrip in Waterland

1/ Sloten

Welkom in het kleinste Elfstedenstadje, écht een schatje. Vroeger van serieus strategisch belang, vanwege haar ligging aan de waterweg richting de voormalige Zuiderzee en de Hanzesteden aan de IJssel.

2/ Stavoren

Neem een kijkje in deze gezellige havenstad aan het IJsselmeer waar historische zeilschepen een thuishaven hebben gevonden.

3/ Hindeloopen

Wie nu door Hindeloopen wandelt, waant zich in een openluchtmuseum. Er zijn zoveel schatten te zien dat Lonely Planet Hindeloopen een ‘top experience’ noemt. Wat vind jij?

4/ Workum

Volgens meesterschilder Jopie Huisman was Workum het paradijs op aarde. Want, zo zei hij: ‘Voorbij de horizon van Workum houdt de aarde op. De hemel kan voor mij nooit mooier zijn dan dit.'

5/ Bolsward

Niet de grootste Elfstedenstad, maar wel een pareltje. Want voormalig Hanzestad Bolsward heeft z’n historische rijkdom en schatten goed bewaard.

6/ IJlst

IJlst, vermaard vanwege zijn scheepsbouw en handelspositie, telt tientallen rijksmonumenten én heeft de meest kleurrijke fontein van de 11fountains.

7/ Sneek

Grootste Elfstedenstad én de hoofdstad van Waterland van Friesland. Sneek, ook wel waterstad genoemd is vooral bekend van de Sneekweek en de Waterpoort. Maar Sneek heeft veel meer schatten om te ontdekken.