Ga naar inhoud
MAP

Stadswandeling Hindeloopen

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Loop zelf een stadswandeling in Hindeloopen

Op bezoek in Hindeloopen? Dan kun je op elk moment met een papieren gids van maar liefst zestien pagina’s een stadwandeling maken door deze bijzondere Elfstedenstad. Met de route kun je op een leuke en inspirerende manier (opnieuw) kennismaken met deze prachtige Elfstedenstad aan het IJsselmeer. Voor elke wandelaar is het een mooie ontdekkingstocht.

Ontdek de schatten van Hindeloopen

Tijdens de route word je meegenomen langs de leukste, mooiste en interessantste plekjes. De wandeling voert onder meer langs de Grote Kerk, de fontein Flora & Fauna, It Kweade Wiif Fan Hylpen (een bijzonder volksverhaal over inderdaad een boze vrouw), het Schaatsmuseum, de Hindelooper schilder Bootsma en het schitterende reddingboothuisje van de KNRM. Ook kom je er als wandelaar achter welke band Hindeloopen met Amsterdam heeft. Er is zelfs een Kalverstraat in deze Elfstedenstad. En zo zijn er nog meer geheimen en schatten om te ontdekken.

kinderen klimmen op de fontein van hindeloopen

De stadswandeling door Hindeloopen is een overzichtelijke en handzame route van 2,5 kilometer

Startpunt van de wandeling

De ontdekkingsreis begint bij Museum Hindeloopen. In dit museum leer je dat Hindeloopen in het verleden een belangrijke handelsstad is geweest. Met een grote vloot van ruim honderd schepen waren zij actief op zee. De sporen van dit rijke verleden van dit voormalige Zuiderzeestadje vind je hier allemaal terug.

Bezoek Museum Hindeloopen
straat in hindeloopen met in de verte de grote kerk

Waar koop ik de stadswandeling

De stadswandeling wordt verkocht bij de VVV locaties van Waterland van Friesland. Dit zijn in Hindeloopen bijvoorbeeld het Schaatsmuseum en Museum Hindeloopen. Ook is de stadswandeling te koop in de webshop van VVV Waterland van Friesland. De prijs bedraagt € 3,-.

Bestel hier de stadswandeling in de webshop
Foto van een blauw reddingsboothuisje aan de haven van Hindeloopen

Misschien vind je dit ook interessant

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.