Ga naar inhoud
MAP

Stadswandeling Sneek

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Loop zelf de inspirerende stadswandeling door Sneek

Ben of ga je op bezoek in Sneek? Maak dan zelf een stadwandeling door Sneek en ontdek alles over de historie van deze prachtige stad. De papieren stadswandeling van Sneek heeft maar liefst zestien pagina’s en kun je op ieder moment van de dag lopen. De beschrijving van de wandeling is overzichtelijk en geschikt voor jong en oud.

Ontdek de schatten van Sneek

De route leidt je langs prachtige Rijksmonumenten. In een van de panden is al sinds de negentiende eeuw Weduwe Joustra gevestigd. Verder zijn onder meer fontein Fortuna, de beroemde Waterpoort en de Martinikerk in de route opgenomen. De leuke en interessante weetjes die de stadswandeling prijsgeeft, maken de route tot een echte belevenis, ook voor mensen die Sneek al goed denken te kennen.  

Waterpoort Sneek

De stadswandeling door Waterstad Sneek is 2,5 kilometer

Startpunt van de wandeling

Het start- en eindpunt is bij het Fries Scheepvaart Museum. Je kunt daarmee de stadswandeling eenvoudig combineren met een bezoek aan het museum dat alles vertelt over hoe belangrijk de scheepvaart was voor Sneek en Fryslân. Ook voor kinderen is het museum erg leuk, maak een speurtocht en ga schatzoeken.

Bezoek het Fries Scheepvaart Museum
fries scheepvaart museum bezoeken stedentrip

Waar koop ik de stadswandeling

De vernieuwde stadwandeling is voor € 3,- te koop bij VVV Waterland van Friesland in het Fries Scheepvaart Museum. Je kunt de wandeling ook online in onze webshop aanschaffen.

Bestel hier de stadswandeling in de webshop
beeld lapkepoepen

Misschien vind je dit ook interessant

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.