Ga naar inhoud
MAP

Opfriesen | Kom opladen in Zuidwest Friesland

De remedie om een winterblues te voorkomen is eenvoudig, kom opfriesen in Zuidwest Friesland! Opfriesen, dat is opladen zoals de Friezen dat doen. Maak een lange wandeling door de bossen van Gaasterland, huur een boot en ga doorvaren op de Friese Meren of focus op je ademhaling tijdens het winterzwemmen in het IJsselmeer. Ga er even tussenuit, boek een overnachting in Friesland en kom opladen! Wanneer kom jij opfriesen in Zuidwest Friesland?

Boek een overnachting in Zuidwest Friesland

Reisgezelschap

Tips voor opfriesen in Zuidwest Friesland

Stedentrip

Stedentrip brug en toren hindeloopen

Niet alleen het voorjaar en de zomer leent zich voor een stedentrip, dit kun je ook prima doen in het najaar en de winter! Trek een warme jas aan en ga op pad in Waterland van Friesland. Maar liefst zeven van de Elfsteden liggen in de regio Waterland van Friesland en tijdens een weekendje weg kun je prima een aantal Elfsteden combineren voor de perfecte stedentrip.

Doorvaren

Doorvaren Sfeerbeeld wintervaren

Het watersportseizoen van Waterland van Friesland is verlengd! Je kunt nu buiten het zomerseizoen ook doorvaren. Bruggen kun je op afroep bedienen via de Watersportapp en diverse havens en bootverhuurders blijven langer open zodat je 's winters bij hen terecht kunt.

Winterzwemmen

Winterzwemmen

Zwemmen in de winter is super gezond. Laat je langzaam in het water zakken, focus op je ademhaling en voel je energiek na afloop. In Zuidwest Friesland vind je verschillende plekken waar je dit goed kunt doen.

Bierenburg

Bierenburg Opfrieser

Een unieke combinatie van bier en beerenburg, dat is de Opfrieser bierenburg! Een unieke combinatie van fruit en kruiden en verkrijgbaar op meerdere plaatsen. De Opfrieser koop je onder andere bij Bistro Jikke in Sneek, bij d'Ald Herberch in Gaastmeer en in IJlst bij het Wapen van IJlst. Tsjoch, oftewel 'proost' in het Fries!

Winterkamperen

Winterkamperen Kampeermeneer

Kamperen is heus niet alleen weggelegd voor het voorjaar en de zomer, tegenwoordig kun je ook 's winters prima kamperen! Er zijn steeds meer campings waar je 's winters terecht kunt om je caravan of camper neer te zetten. Wil jij ook het winterkamperen uitproberen? Lees er meer over in de blog.

stadswandeling

stadswandeling Broerekerk in Bolsward

Trek warme kleren aan, zet een muts op je hoofd en verken de Elfsteden aan de hand van een stadswandeling. Met de stadswandeling ontdek je in elke stad unieke plekken en mooie verhalen die de stad tot leven brengen.

Ontdek meer winterse activiteiten in Waterland van Friesland

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.