Ga naar inhoud
MAP

Stadswandeling Sloten

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Loop zelf de inspirerende stadswandeling in de kleinste Elfstedenstad

Ben je op bezoek in Sloten? Maak dan een inspirerende stadwandeling waarmee je op ontdekkingstocht kunt door de kleinste Elfstedenstad. De papieren stadwandeling van Sloten kun je op ieder moment van de dag maken. Doordat de wandeling erg overzichtelijk is kun je deze gemakkelijk en in eigen tempo volgen.  

Ontdek de schatten van Sloten

Sloten wordt ook wel ‘de ideale stad’ genoemd. De stad is namelijk heel goed te verdedigen. Die speciale verdedigingsarchitectuur levert Sloten ook de bijnaam ‘Sipelstêd’ (Uistad) op. De Elfstedenwandeling door Sloten legt het allemaal uit. De route voert verder onder meer langs de Grutte Tsjerke en de Lemsterpoort. Op de Heerenwal is te zien dat de huisnummers oplopend zijn, wat bijzonder is, want meestal zijn deze even en oneven verdeeld aan beide kanten van de straat. Diverse gevelstenen vertellen meer over de geschiedenis van de historische panden. Bezienswaardigheden als korenmolen De Kaai, waar nog steeds meel wordt gemalen, de 11fountains fontein Kievit en de kanonnen van Sloten zorgen verder voor een echte ontdekkingsreis.

stedentrip sloten kanon

De stadswandeling van Sloten heeft een lengte van 1,7 kilometer

Startpunt van de wandeling

Het startpunt is bij het Museum Sloten. Deze bezienswaardigheid is gevestigd in het voormalige stadhuis. Deze prachtige historische locatie is zeker een bezoek waard. Het museum geeft je een wonderbaarlijke kijk op de geschiedenis van de stad. Bekijk de raadszaal en laat je betoveren op de ‘toverzolder’.

Bezoek Museum Sloten
voorkant museum sloten

Waar koop ik de stadswandeling

De stadswandeling is voor € 3,- te koop bij de VVV locaties van VVV Waterland van Friesland. Je kunt de wandeling ook aanschaffen in onze webshop.

Bestel hier de stadswandeling in de webshop
vvv en museum sloten

Misschien vind je dit ook interessant

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.