Ga naar inhoud
MAP

Stadswandeling Stavoren

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Loop zelf de inspirerende stadswandeling vanaf station Stavoren

Ben je op bezoek in Stavoren? Maak dan zelf een stadwandeling en ontdek van alles over de stad Stavoren en zijn historie. De papieren stadswandeling van Stavoren heeft maar liefst zestien pagina’s en kun je op ieder moment van de dag maken. De wandeling is een overzichtelijke en handzame route. Geschikt voor jong en oud.

Startpunt van de wandeling

Het treinstation van Stavoren is de laatste halte van de Spoorlijn Leeuwarden-Stavoren. In deze Elfstedenstad gaat de stoptrein, na even te hebben stilgestaan, weer terug naar de Friese hoofdstad. Toch is Station Stavoren niet een doodlopend eindpunt. Vanaf het station kun je namelijk beginnen met je volgende reis: een inspirerende en avontuurlijke stadswandeling van VVV Waterland van Friesland door de voormalige Hanzestad.

visfontein in stavoren van de zeikant gefotografeerd

Ontdek de schatten van Stavoren

De wandeling laat je met andere ogen om je heen kijken. Zo word je deelgenoot gemaakt van geheimen en schatten die je anders niet zou zien. Je wandelt als het ware door het levensverhaal van deze voormalige Hanzestad. Natuurlijk kom je langs het beroemde Vrouwtje van Stavoren, maar er is meer! Wat precies? Dat vertelt onze 4 kilometer lange stadswandeling door Stavoren vol interessante bezienswaardigheden en leuke weetjes.

de haven van stavoren en kleurrijke huizen

Stavoren is een mooie plek om bij stil te staan en nog mooier om doorheen te wandelen.

Kom met de trein

Treinmachinist Mart de Haan van Arriva raadt je de stadswandeling zeker aan. Hij rijdt regelmatig de stoptrein Leeuwarden-Stavoren en krijgt zelf geen genoeg van de Elfstedenstad aan het IJsselmeer. “Stavoren is een prachtige stad”, zegt hij. “Als ik met de trein naar het station rijd, geniet ik altijd enorm van het uitzicht. De glinstering op het IJsselmeer en de vrijheid die ik in Stavoren ervaar, zijn fantastisch. Stavoren is een mooie plek om bij stil te staan en nog mooier om doorheen te wandelen. Ik doe het bijna dagelijks als ik op het station aankom. Je kunt er dus met het openbaar vervoer heel eenvoudig komen. Ik breng je er graag naartoe.”

dronebeeld dijk en huizen stavoren

Waar koop ik de stadswandeling

De stadswandeling is voor € 3,- te koop bij de VVV in Stavoren aan hetzelfde Stationsplein als waar de trein van Arriva aankomt. Je kunt de wandeling ook online in onze webshop aanschaffen.

Bestel hier de stadswandeling in de webshop
VVV Inspiratiewinkel Stavoren

Misschien vind je dit ook interessant

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.