Ga naar inhoud
MAP

Winkelstad Sneek

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Dagje uit in Sneek

Het nieuwe seizoen staat voor de deur, tijd om de nieuwste trends en stijlen te ontdekken en het perfecte moment om weer eens te genieten van een heerlijk dagje 'winkelje' oftewel winkelen in Sneek. Kom heerlijk dwalen door de gezellige Elfstedenstad. Stap de ene winkel in en de andere uit, geniet ondertussen van een zalige kop koffie in een van de leuke cafeetjes die Sneek rijk is en smul van een heerlijk broodje bij een van de restaurants. Wist je dat je van shoppen gelukkig wordt? Volgens wetenschappelijk onderzoek komt er tijdens winkelen het gelukshormoon dopamine vrij, dit stofje zorgt voor een gevoel van plezier en tevredenheid. Een prima reden om de stad in te trekken en een gezellig dagje te shoppen. En shoppen dat kun je wel in Sneek. Wij vertellen graag welke leuke winkels je allemaal vindt in Sneek. 

Ontdek leuke winkels in Sneek - (Dames)mode

Als je door Sneek struint, word je verwelkomd door een overvloed aan knusse boetiekjes die elk hun eigen unieke stijl en karakter hebben. Ga je voor een tijdloze klassieker of laat je je inspireren door de nieuwste trends in de modewereld? In Sneek vind je het allemaal. Hieronder noemen we een aantal kleine en exclusieve boetiekjes die je in het centrum van Sneek vindt. Daarnaast vind je ook een ruime keus aan de grotere en bekendere merken kleding- en schoenenwinkels in Sneek, zoals de Idenza, Babyplanet, Scapino, Norah, Cecil, Esprit en MS Mode.

  • Blom Damesmode

    Bij Blom Damesmode aan de Oosterdijk vind je de laatste modetrends en de mooiste items in dameskleding. Je kunt in de winkel samen met een modestyliste, jouw personal shopper, samen op zoek gaan naar de perfecte items die bij jouw smaak passen.

    Meer over Blom Damesmode
    Blom Damesmode Winkel Blom Damesmode in Sneek
  • LAB36

    LAB36 is een unieke combinatie van een woon & lifestyle winkel, stijlstudio en creatieve werkplaats. In de winkel vind je het exclusieve label MauveLAB, aangevuld met zorgvuldig geselecteerde merken die voornamelijk lokaal, duurzaam en handgemaakt zijn. Hierdoor krijg je een prachtige mix van producten.

    Meer over LAB36
    LAB36 Gevel van LAB 36 in Sneek

Interieur & lifestyle

Terwijl je door de straatjes en langs de pittoreske grachten van Sneek wandelt, kom je ongetwijfeld winkels tegen met unieke interieur & lifestyle producten. Van met de hand vervaardigde decoratieve items tot strak vormgegeven meubels, elk winkeltje heeft zijn eigen karakter en unieke selectie. De medewerkers van deze winkels zijn gepassioneerde kenners van design en sfeer en staan altijd klaar om je te helpen bij het vinden van de perfecte items om je huis om te toveren tot een gezellig toevluchtsoord. Sneek heeft alles wat je nodig hebt om van je huis een echt thuis te maken.

  • Sterk en sVeer

    Aan Grootzand 42 vind je de moderne interieurwinkel Sterk en sVeer, waar ze eigentijdse en trendy items verkopen. Naast hun brede assortiment bieden ze ook deskundig interieuradvies en interessante workshops aan.

    Ontdek Sterk en sVeer
    Sterk en sVeer Creatieve accessoires bij Sterk en sVeer
  • Seizoensgebonden

    Seizoensgebonden, een ware bloemkunstenaar op het gebied van zijden bloemen, boeketten, rouwbloemen en droogbloemen. Jacqueline, de bevlogen eigenaresse, haalt haar inspiratie rechtstreeks uit de natuur en tovert met passie de meest prachtige creaties tevoorschijn.

    Ontdek Seizoensgebonden
    Seizoensgebonden Zijden boeken van Seizoensgebonden
  • Lokaal JP

    Breng ook eens een bezoek aan deze winkel met cadeau-artikelen en zelfgemaakte producten. Van heerlijke Lokaal JP Thee, uniek gedecoreerd porselein, zachte knuffels, tot prachtige handgemaakte woon- en babyartikelen. Met plezier voor je gemaakt, verpakt en geprijsd door de medewerkers van Lokaal JP.

    Meer over Lokaal JP
    Lokaal JP Binnenkant van Lokaal JP
  • Stationsbloemenshop Sneek

    In het prachtige pand op het station in Sneek vind je Stationsbloemenshop Sneek, ook wel bekend als Speelman Bloemen. Dit familiebedrijf is al 15 jaar een begrip in Sneek en je vind hier de prachtigste en kleurrijkste creaties voor elke gelegenheid.

    Meer over Stationsbloemenshop Sneek
    Stationsbloemenshop Sneek Winkel Speelman Bloemen in Sneek
  • Sytsma Antiek en Woonaccessoires

    Op industrieterrein de Hemmen vind je Sytsma Antiek en Woonaccessoires. De winkel biedt een groot aanbod aan unieke meubels en woonaccessoires. Van antieke kasten en tafels, tot elegante lampen en spiegels. Laat je verrassen door het veelzijdige aanbod.

    Bezoek Sytsma Antiek & Woonaccessoires
    Sytsma Antiek en Woonaccessoires Dressoir bij Sytsma Antiek en Woonaccessoires in Sneek

Cadeaus en souvenirs

Neem de tijd om rond te dwalen in de cadeau- en souvenirs winkels van Sneek. Misschien vind je hét cadeau dat perfect bij je beste vriendin past, of ontdek je de leukste en typische souvenirs uit Sneek. Of je nu op zoek bent naar het perfecte geschenk voor een geliefde of een uniek aandenken aan je tijd in deze prachtige stad, in Sneek vind je het allemaal.

  • Kadoshop Harree

    Ben je op zoek naar een uniek cadeau? Dan ben je bij Kadoshop Harree aan het juiste adres. Je vindt hier namelijk prachtige kadopakketten, lifestyle artikelen en souvenirs.

    Meer over Kadoshop Harree
    Kadoshop Harree Stelling vol met, kadopakketten, lifestyle en souvernirs bij Kadoshop Harree in Sneek.
  • Ut Snoepke

    Bij snoepwinkel Ut Snoepke waan je je in een waar snoepparadijs! De uitgebreide selectie van snoep en lekkernijen is een feest voor jong en oud.

    Meer over Ut Snoepke
    Ut Snoepke Snoepjes op de toonbank bij Ut Snoepke.
  • De Zuivelhoeve

    In de Zuivelhoeve winkel aan de Kruizebroerderstraat, vind je vele ambachtelijke kazen, verse zuivelproducten, vers gebrande noten, heerlijke borrelpakketten en andere lekkernijen. Je vindt hier altijd iets naar jouw smaak.

    Ontdek de Zuivelhoeve
    De Zuivelhoeve Verschillende soorten kazen in de Zuivelhoeve in Sneek
  • Devo Sneek

    Al meer dan 86 jaar heeft Devo een bijzondere plek ingenomen in het hart van Sneek. Je kunt bij de Devo van alles vinden, van huishoudelijk textiel tot de meest recente trends op het gebied van breigaren en hobbybenodigdheden.

    Ontdek Devo Sneek
    Devo Sneek Producten van de Devo in Sneek

Sport- & fietsenwinkels

Of je nu op zoek bent naar de nieuwste hardloopschoenen die je in recordtijd over de kades laten schieten, of je wilt uitrusten voor een dag op het water met watersportuitrusting, in Sneek vind je het allemaal. In de Sneker Fietsenwinkels vind je van alles, van robuuste mountainbikes tot gestroomlijnde racefietsen en trendy stadsfietsen. Dus als je op zoek bent naar de perfecte sportuitrusting om je adrenaline te laten stromen, of als je jezelf wilt trakteren op een gloednieuwe fiets om de omgeving te verkennen, je vindt het in de sport- en fietsenwinkels van Sneek.

  • Zandstra Sport

    Zandstra Sport is een sfeervolle sportwinkel die zich richt op de functionele sporter, zowel individueel als in teamverband. Kwaliteit, pasvorm en duurzaamheid staan hoog in het vaandel.

    Ontdek Zandstra Sport
    Zandstra Sport Buitenzijde van het pand van Zandstra Sport aan het Schaapmarktplein in Sneek.
  • Westers Nauticshop

    Of je nu een doorgewinterde zeeman bent die op zoek is naar hoogwaardige uitrusting of een beginner die zijn eerste stappen zet in de wereld van watersport, deze winkel biedt voor elk niveau en interesse wat wils.

    Meer over Westers Nauticshop
    Westers Nauticshop Voorgevel van Westers Nauticshop
  • Profile Rodenburg

    Op twee locaties in de stad vind je Profile Rodenburg, aan de Prins Hendrikkade 58 en aan de Lemmerweg 13-15. Bij Rodenburg vind je een een uitgebreid assortiment aan elektrische, stads-, kinder-, loop-, race-, mtb-, sportieve en gebruikte fietsen. Ook verschillende fietsonderdelen en -accessoires.

    Meer over Profile Rodenburg
    Profile Rodenburg Gevel van Profile Rodenburg aan de Lemmerweg in Sneek.

Lokale specialiteiten

Thuis nog eens nagenieten van de Sneker specialiteiten? Na een dag winkelen in Sneek thuis heerlijk tot rust komen met een glaasje Beerenburg of Beerinneburg of een overheerlijk Sneker biertje? Deze Sneker specialiteiten zullen je smaakervaring verrijken en je laten genieten van de authentieke smaken van deze prachtige stad.

  • Weduwe Joustra

    In één van de oudste panden van Sneek vind je distilleerderij Weduwe Joustra. Een rijke geschiedenis en inmiddels wordt er veel meer verkocht dan alleen maar Beerenburg. Neem een kijkje in het nostalgische winkeltje en ontdek wat er allemaal gemaakt wordt.

    Bezoek Weduwe Joustra
    Weduwe Joustra slijterij sneek
  • Stadsbrouwerij Sneek

    Bier brouwen vanuit liefde voor het product en de stad Sneek. Dat is de energieke basis van de stadsbrouwerij. Ze brouwen op eigen receptuur en met het liefst typisch Sneker ingrediënten.

    Ontdek Stadsbrouwerij Sneek
    Stadsbrouwerij Sneek Bier en logo van Stadsbrouwerij Sneek.

Restaurants, cafés & ijssalons

Een dagje shoppen gaat natuurlijk gepaard met de nodige pauzes en Sneek stelt ook op culinair gebied zeker niet teleur. Verscholen tussen de winkels vind je gezellige cafés, restaurants en ijssalons waar je kunt genieten van een smakelijke lunch, kop koffie, borrelhapje of diner. Verwen jezelf en geniet van een rustmoment voordat je je winkelavontuur voortzet.

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.