Ga naar inhoud
MAP

Maak een rondvaart in Sneek

Maak een rondvaart in Sneek en ontdek de mooiste verhalen. Vaak gaat er een 'paadwizer' mee op pad, oftewel een gids die je alles vertelt en verborgen plekjes laat zien. De gids is op de rondvaartboot vaak ook gelijk de schipper. Zo kun je het water op in waterstad Sneek zonder zelf te varen en je leert meer over de historie van Elfstedenstad Sneek. Tijdens een rondvaart ontdek je vanuit Sneek de Friese meren of Elfstedenstad IJlst. Je kunt zelfs vanuit Sneek met een rondvaartboot gaan varen naar een wedstrijd van het skûtsjesilen. Veel rondvaarten vertrekken in de zomermaanden meerdere keren per dag. Door online een ticket te boeken kun je zo opstappen in Sneek. Er zijn ook rondvaarten in Sneek waar je met een groep een rondvaart kunt maken. Je vindt hieronder alle bedrijven. Kies jouw rondvaart, bekijk de informatie en boek waar mogelijk direct je ticket online!

Dagelijkse rondvaarten waar je bij op kunt stappen

Grachtenrondvaart Sneek

In de historische Elfstedenstad Sneek kun je een prachtige en interessante rondvaart maken. Je vaart hiervoor mee op het beurtschip Ald Fryslân (Oud Friesland). De bemanning laat je de leukste en mooiste plekken van Sneek zien. De schipper vertelt je meer over de geschiedenis. De geringe doorvaarhoogte van de bruggen in de oude binnenstad maakt het tot een extra avontuur. Je komt op de bijzonderste plekjes. Je vaart zelfs onder de beroemde Sneker Waterpoort door. De ochtendrondvaart gaat naar Museum Houtstad IJlst. Daar ga je ook gezellig op de koffie bij de molenaar van houtzaagmolen De Rat. Met de avondrondvaart vaar je tot het donker wordt!

Boek de grachtenrondvaart Sneek direct online

Rondvaart Allure: luxe vaararrangementen

De bemanning van rondvaartbedrijf Allure verwelkomt je in Sneek aan boord van een van de antieke rondvaartsloepen de Venezuela of de BlåBaer (Deens voor ‘bosbes’). Elke vaartocht staat garant voor een belevenis. Met de grachtentour vaar je door de historische stad en vertelt de schipper je over de vele bezienswaardigheden. Je kunt ook kiezen voor een rondvaart over de Snitser Mar (Sneekermeer). Zin om vogels te spotten? Ga dan mee met de vroege vogel-tocht. Wil je alles weten over paling? Vaar dan mee naar een van de weinige palingvissers die Friesland nog rijk is. Liever iets met meer allure? Dan kun je al varend picknicken of een gezellige borreltocht maken. Allure biedt diverse luxe vaararrangementen. Ook voor de romantische harten onder ons …

Boek direct online

Rondvaart Sneek: over de Friese wateren

Wie een dagje Sneek doet, mag eigenlijk de rondvaart met de Toerist VI van Rondvaartbedrijf M. van der Werf niet missen. Het veelzijdige schip maakt, in combinatie met de luxe afwerking en gastvrijheid van de bemanning, van jouw dag in Sneek een extra mooie ervaring. De loopplank ligt voor je uit als je het leuk vindt om een mooie boottocht te maken over de Friese wateren. Denk bijvoorbeeld aan de beroemde Elfmerentocht, het bekijken van het skûtsjesilen vanaf het water of een rondvaart over de Friese meren. Bij slecht weer zit je comfortabel binnen en wanneer de zon schijnt neem je plaats op het cabrio dak. De rondvaartboot is geschikt voor rolstoelgebruikers en mindervalliden met een rollator.

Boek een rondvaart op de Tourist VI

Rondvaarten in Sneek voor groepen

In Sneek kun je bij diverse bedrijven terecht voor een rondvaart met een groep. Je kunt al vanaf 8 personen een schip huren, met of zonder kapitein. Bootverhuur de Vries kan zelfs een rondvaart organiseren tot 250 personen. Zij hebben diverse skûtsjes en een heus partyschip! Bij Camping Pasveer kun je een romantische cruise boeken voor twee personen. De bestemmingen zijn eindeloos want Sneek ligt aan het water en is verbonden met de Friese Meren. Je kunt varen naar Elfstedenstad IJlst, het starteiland in het Sneekermeer; bekend van de Sneekweek of bekijk het stadscentrum van Sneek door een mooie grachtenrondvaart in Sneek. Hieronder vind je alle bedrijven in Sneek die voor groepen een rondvaart in Sneek kunnen organiseren. Bespreek je wensen en geniet van een mooie rondvaart in Sneek!

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.