Ga naar inhoud
MAP

Koopzondag Sneek

Waar kan je parkeren op zondag in Sneek?

Voor het winkelen in Sneek kan je het beste in de oude binnenstad zijn, hier zitten de meeste leuke winkeltjes. Je kan gerust met de auto komen want er zijn genoeg parkeergelegenheden om en in de oude binnenstad. Bovendien kan je in Sneek op zondag altijd gratis parkeren. Als je dichtbij de binnenstad wilt parkeren kan je het beste voor de Truffelsteeg, de Veemarkt of het Martiniplein gaan. Als je ook een theaterbezoek hebt gepland is het Martiniplein de beste optie. Dit parkeerterrein is enkel een bruggetje over de gracht verwijderd van het theater in Sneek. Veel plezier in Sneek!

Meer inspiratie voor koopzondag in Sneek:

Musea in de waterstad bezoeken

Met de hoeveelheid geschiedenis die Waterstad Sneek heeft is de aanwezigheid van musea onvermijdelijk. Neem een kijkje in het Modelspoormuseum en bekijk de grootse modeltrein collectie van de heer Piet Scheltema. Of duik in de historie van Friese schepen en beleef de actieve exposities in het Fries Scheepsvaartmuseum. Uit voor meer avontuur? Met de trein ben je in slechts 3 minuten in Elfstedenstad IJlst, hier bezoek je Houtstad IJlst aan het historisch vaarwater De Geeuw. Ontdek hier de boeiende geschiedenis van IJlst en de houtindustrie en scheepsbouw van het verleden.

Ontdek meer kunst en cultuur in Sneek
de werkplaats van houtstad ijlst

Bezoek het theater

Zelfs op zondag valt er van alles te zien bij Theater Sneek. Voor muziekliefhebbers is er een groot aanbod van verschillende regionale en nationale optredens te zien. Met theatershows, dans, lezingen en nog veel meer mooie voorstellingen is er voor iedereen wel wat bij. Met nog geen minuut lopen vanaf de parkeerplaats op het Martiniplein zijn Theater Sneek en de bijhorende Noorderkerkzaal het perfecte start- of eindpunt van een dagje Sneek.

Bekijk hier de agenda voor Theater Sneek
Theater sneek in de nacht

Cafés en Terrasjes

Sneek zit bomvol leuke eettentjes en terrasjes voor koffie en thee of een ander drankje. Binnen en buiten de oude binnenstad zijn er genoeg opties om even een pauze te nemen van het winkelen. Neem een lekker broodje of gebakje aan de gracht of ga als het regent binnen zitten in een gezellig stadscafé voor een warme maaltijd. En vergeet natuurlijk niet de typisch Sneeker drabbelkoek te proberen!

Bekijk hier alle horeca in Sneek
waterpoort verlichting in het centrum van sneek

Maak een stadswandeling in Sneek

Bij de VVV Sneek, gevestigd in het Fries Scheepvaart Museum of in onze webshop kun je een prachtige uitgebreide stadswandeling halen. Deze stadswandeling start bij het Fries Scheepvaart Museum en is goed te combineren met een bezoek aan het museum. Het Fries Scheepvaart Museum is zondagen open van 12:00 tot 17:00 uur. De stadswandeling gaat langs vele Rijksmonumenten zoals de Waterpoort, de Martinikerk en de Fortuna fontein. Je kan de stadswandeling natuurlijk gewoon op je eigen tempo doen en tussendoor ook nog eens lekker winkelen en een koffietje doen!

Koop de stadswandeling in onze webshop
iemand houd boekje met stadswandeling sneek van waterland van friesland vast 
met waterpoort op de achtergrond

Ontdek Sneek op een andere manier

In Sneek kun je op verschillende manieren de binnenstad ontdekken. Niet alleen met de stadswandeling van VVV Waterland van Friesland maar ook met een escapetour van Escape Tour Sneek of de city game "Versla Grutte Pier". Ontdek de stad op een leuke manier en ga met het hele gezin of een groep op zoektocht door het centrum van Sneek. Strijd tegen elkaar of werk samen om opdrachten te voltooien en vragen te beantwoorden over historische locaties in Sneek.

Plan nu de escape tour door Sneek
Jong stel heeft regiokaart van Waterland van Friesland in de hand om schatjes te zoeken in Sneek

Een dagje winkelen in Sneek

Sneek is uitermate geschikt voor een dagje winkelen. En wist je dat je van shoppen zelfs gelukkig wordt? Volgens wetenschappelijk onderzoek komt er tijdens winkelen het gelukshormoon dopamine vrij, dit stofje zorgt voor een gevoel van plezier en tevredenheid. Een prima reden om de stad Sneek in te trekken en een gezellig dagje te shoppen.

Ontdek leuke winkeltjes in Sneek
Shoppen in Sneek

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.