Kunst, cultuur en musea in Sneek
Ontdek Sneek op het gebied van kunst en cultuur. Bezoek een museum in Sneek, het theater in Sneek, het poppodium in Sneek of de bioscoop in Sneek. Wandel ook langs één van de 11fountains vlakbij de Waterpoort. De fonteinen in elke Elfstedenstad zijn samen de grootste beeldentuin van Europa! Het Fries Scheepvaart Museum in Sneek aan het Kleinzand vertelt over de historie van de stad, de Friese scheepvaart en heeft steeds wisselende exposities. Treinliefhebbers halen hun hart op in het Nationaal Modelspoormusuem in Sneek. Hier vind je de grootste collectie modeltreinen van heel Europa. Haal ook een stadswandeling bij de VVV Waterland van Friesland in Sneek, gevestigd in het Fries Scheepvaart Museum. Hiermee kun je zelf een stadswandeling doen in Sneek waarbij je veel ontdekt over de cultuur en geschiedenis van deze waterstad. Ook kun je in Sneek een bezoek brengen aan een galerie om het werk van lokale kunstenaars te bewonderen.
27 resultaten
-
Galerie Bax Kunst
Galerie Bax KunstGalerie met hedendaagse kunst. Wisselende exposities van schilderijen of grafiek in combinatie met bijvoorbeeld glas, steen, keramiek of brons.
Sneek -
Kerk en Klokkenstoel Goïngarijp
Kerk en Klokkenstoel GoïngarijpDe kerk met losstaande klokkenstoel van Goïngarijp is ook weer een pareltje in het Friese landschap. De gebrandschilderde ramen uit 1770 zijn een mooie bezienswaardigheid voor toeristen.
Goingaryp -
Atelier Kloeke Klodders
Atelier Kloeke KloddersWordt Kunstenaar in één dag! Denk je dat je niet kunt schilderen, maar heb je het eigenlijk ook nog nooit geprobeerd? Geeft het een kans!
Terherne -
Epemastate
EpemastateEpema State is een zeventiende-eeuwse zaalstins (landhuis) met poortgebouw uit 1623 in IJsbrechtum, vlakbij Sneek.
Ysbrechtum -
Standbeeld Lapkepoep en Friese boerin
Standbeeld Lapkepoep en Friese boerinHet standbeeld genaamd ‘Lapkepoep en Friese boerin’ op de Wijde Burgstraat is een geschenk van C&A. Duitse textielverkopers Clemens en August Brenninkmeijer (stichters van C&A) openden in 1841 hun allereerste winkel in Sneek.
Sneek -
Geeuwpoldermolen Oppenhuizen
Geeuwpoldermolen OppenhuizenDeze molen is een molen met een zomerbaantje! De Geeuwpoldermolen is namelijk de molen die de gelijknamige polder moet bemalen wanneer deze onder wate...
Oppenhuizen -
Tsjerke Terherne
Tsjerke TerherneDeze zaalkerk uit 1874 heeft een half ingebouwde toren van drie geledingen met ingesnoerde spits. Het gebouw heeft geen kerkfunctie meer. Het kerkje wordt gebruikt voor speciale gelegenheden zoals trouwerijen en concerten.
Terherne -
Stadhuis Sneek
Stadhuis SneekHet Stadhuis van Sneek is omstreeks 1478 gebouwd. Het gebouw is toen opgetrokken op de grondvesten van twee Stinsen: een middeleeuwse, verdedigbare, bewoonbare toren. Daarna is het Stadhuis heel vaak uitgebreid en verbouwd.
Sneek -
De Waterpoort
De WaterpoortDe Waterpoort in Sneek is misschien wel het meest bekende icoon van de stad. Dit stenen bouwwerk kenmerkt zich door de twee achtkantige torens.
Sneek -
Joods Monument Sneek
Joods Monument SneekEen gedenksteen achter in de tuin van het Gemeentehuis van Sneek ter nagedachtenis aan familie Pino. De synagoge zelf stond in de Kruisbroederstraat, hier is een steen met een plaquette en Davidster te vinden.
Sneek -
Krista's tassen galerie
Krista's tassen galerieMidden op het Friese platteland vind je tussen Sneek en Joure Krista’s tassen galerie. Een presentatie van leren tassen met een goed doordacht lijnenspel.
Boornzwaag -
Sint Martinuskerk Sneek
Sint Martinuskerk SneekDe rooms-katholieke neogotische pseudo-basilikale kruiskerk in Sneek en is gewijd aan de heilige Martinus van Tours.
Sneek -
Gerbrandy Monument Sneek
Gerbrandy Monument SneekMet dit monument in Sneek wordt Pieter Sjoerds Gerbrandy herdacht. Deze Friese gereformeerde boerenzoon was tijdens de Tweede Wereldoorlog minister-president van Nederland.
Sneek -
Monument De Hoanne
Monument De HoanneEen zuil waarop een haan in gevechtshouding staat als symbool van 'de drang naar vrijheid’ van het Nederlandse volk en zijn bereidheid om die vrijheid tot elke prijs te verdedigen.
Tjalhuizum -
11fountains Sneek
11fountains SneekOp een gouden bol midden in het water staat een man met een Hoorn des Overvloeds.
Sneek -
Galerie Aukje de Haan
Galerie Aukje de HaanIn haar galerie exposeert kunstenares Aukje de Haan haar werk, wat wordt gekenmerkt door haar passie voor zeilen en water. Met krachtige, vlotte streken schildert zij skûtsjes en zeilboten waarbij het water de toeschouwer tegemoet spat.
Sneek -
Weduwe Joustra
Weduwe JoustraDistilleerderij Weduwe Joustra is een ambachtelijk bedrijf met een historisch product.
Sneek -
Bevrijdingsmonument (Canadees) Perth Sneek
Bevrijdingsmonument (Canadees) Perth SneekZes militairen van The Queens Own Rifles of Canada sneuvelden bij de bevrijdingsgevechten ten westen van Sneek. Voor hen is een gedenksteen aangebracht in een van de muren van de Martinikerk.
Sneek -
Martinikerk Sneek
Martinikerk SneekOp een terp in het centrum van Sneek staat de Grote of Martinikerk. Een stoer gebouw, waarvan de geschiedenis zo'n duizend jaar terugvoert in de tijd. Wist je dat binnen de muren van de kerk de gebeenten van Friese held Grutte Pier liggen?
Sneek -
Zuiderkerk
ZuiderkerkDe Zuiderkerk is een kerkgebouw in de binnenstad van de stad Sneek
SNEEK -
Klokkenstoel Loënga
Klokkenstoel LoëngaDe klokkenstoel van Loënga is een hoge klokkenstoel met een zadeldak. Met uitzondering van zondag wordt de klok dagelijks tweemaal geluid, om 12.00 uur en om 16.00 uur.
Loënga -
Old Burger Weeshuis
Old Burger WeeshuisAan de Kleine Kerkstraat in Sneek staat het administratiekantoor van het Old Burger Weeshuis: een prachtig monument uit 1904.
Sneek -
Hermeskerk Uitwellingerga
Hermeskerk UitwellingergaDe Hermeskerk staat vlak aan het doorgaande vaarwater, genaamd It Ges, met daaromheen enkele huizen en boerderijen. Het is een rijksmonument en sinds 1983 eigendom van Stichting Alde Fryske Tsjerken.
Uitwellingerga -
Klokkenstoel Goïngarijp
Klokkenstoel GoïngarijpBij de kerk van Goïngarijp uit 1770 staat ook een klokkenstoel in diezelfde tijd gebouwd of vernieuwd met een klok van G. van Wou uit 1527 met een diameter van 126 cm. De kerk heeft onder andere zes gebrandschilderde glazen door Ype Staak.
Goïngarijp
- Huidige pagina1
- Ga naar pagina2
- Ga naar de volgende pagina