Ga naar inhoud
MAP

Kerk en Klokkenstoel Goïngarijp

Goingaryp

De kerk met losstaande klokkenstoel van Goïngarijp is ook weer een pareltje in het Friese landschap. De gebrandschilderde ramen uit 1770 zijn een mooie bezienswaardigheid voor toeristen.

De kerk van Goïngarijp is ook weer een pareltje in het Friese landschap. 

Op een mooi plekje aan het water van de Goïngarijpster poelen - in het midden van Friesland - staat deze kerk met losstaande klokkenstoel. Dat maakt deze kerk bijzonder, al betekende de keuze voor een klokkenstoel in voorgaande eeuwen niet veel goeds: het had meestal met geldgebrek te maken.

De gebrandschilderde ramen uit 1770 - waarvan één met de wapens van de laatste stadhouder prins Willem V - zijn ook een bezienswaardigheid voor de vele watersporttoeristen die deze kerk bezoeken.  

De kerk is rond 1770 gebouwd op de fundamenten van de oude romaanse kerk. Sinds 1978 is de kerk en klokkenstoel van Goingarijp, overgegaan naar De Stichting Alde Fryske Tsjerken en is de plaatselijke commissie verantwoordelijk voor het beheer. Die commissie verhuurt het gebouw nog regelmatig aan de protestantse streekgemeente en voor rouw- en trouwdiensten.

Meer weten over de kerk? Klik dan hier

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Kerk en Klokkenstoel Goïngarijp

It Hôf 5
8511 AE Goingaryp
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.