Ga naar inhoud
MAP

Friese Sleepbootdagen

Breng een bezoek aan de Friese Sleepbootdagen

Zet 3, 4 en 5 mei 2024 maar alvast in je agenda want dan staat de 18e editie van de Sleepbootdagen in Woudsend op het programma.

Een maritiem evenement waarbij klassieke sleepboten en opduwers aanmeren langs de Iewâl en in de passantenhaven. Gedurende het weekend kun je de historische boten bewonderen en genieten van diverse activiteiten

Sleepboten en opduwers

De sleepboten en opduwers staan centraal tijdens de Friese Sleepbootdagen, waar dit jaar een groot aantal boten uit heel Nederland wordt verwacht. Sommige van deze boten zijn varend erfgoed en worden nog steeds gebruikt. Langs de Iewal en in de passantenhaven bij het Dorpshuis kun je deze oude, authentieke boten bewonderen. Op vrijdag 3 mei 2024 varen ze Woudsend binnen om een geschikte plek te vinden. Van vrijdagavond tot zondag einde middag krijg je de kans om alle sleepboten en opduwers te bekijken.

Ontdek meer over de Friese Sleepbootdagen

Woudsender Sleepbootschipper

De titel van Woudsender Sleepbootschipper van het jaar wordt toegekend aan iemand die zijn eigen koers uitzet, een stuwende kracht is met enthousiasme, anderen inspireert en een ambassadeur voor Woudsend is. De criteria voor deze eretitel zijn sinds 1994 de leidraad voor een tweejaarlijkse verkiezing, waarbij het ereburgerschap van Woudsend wordt toegekend. Het initiatief komt van Woudsend Aktief, met nominaties voorgedragen door de Vereniging voor Dorpsbelangen. De winnaar wordt zorgvuldig geselecteerd op basis van geheime nominaties, waardoor deze eretitel nog waardevoller wordt.

Zoek en boek een overnachting tijdens de Friese Sleepbootdagen

Reisgezelschap

Ontdek tips voor een bezoek aan Woudsend

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.