Ga naar inhoud
MAP

Vissen in Friesland

Zuidwest Friesland is dé visregio om te vissen in Friesland! Je kunt hier alle kanten op: Friese meren, vaarten, sloten of zelfs ‘streetfishing’ in een pittoresk stadje of dorp. Combineer dit met een uitstekende visstand in de Friese wateren en natuurlijk een VISpas. Dan staat niks je meer in de weg voor een mooie visvakantie in Friesland. Vis je niet genoeg in Friesland voor een VISpas? Uniek in Friesland is de weekvergunning. Zin om te 'fiskjen', oftwel vissen in Zuidwest Friesland? Kijk hieronder voor alle nuttige informatie en tips.

Alles over vissen in Zuidwest Friesland

Meer over vissen in Zuidwest Friesland

Vind de beste visstek

Vind de beste visstek

Op de landelijke lijst van viswateren vind je een overzicht waar je mag vissen.

Ik wil een VISpas

Ik wil een VISpas

Met de VISpas kun je vissen in alle wateren die in de lijst van viswateren zijn ingebracht, deze wateren zijn donkerblauw gekleurd op www.visplanner.nl. De VISpas is geldig tot en met 31 december van het lopende jaar.

Weekvergunning

Weekvergunning

Wil je tijdens je vakantie vissen in Friesland? Maar vis je de rest van het jaar niet? Maak dan gebruik van de weekvergunning. Deze weekvergunning kun je kopen bij verschillende verkooppunten en hengelsportzaken in Friesland. De kosten voor een weekvergunning zijn rond de €10,-.

Palingvissen met Freek

Palingvissen met Freek

Freerk Visserman is de laatste beroepsvisser van Heeg, van oudsher het palingdorp bij uitstek. Wie een kijkje wil nemen in het leven van een visser, kan Freerk bellen en een excursie boeken met de ‘Electric eel’, zijn fluistersloep.

Forelvissen & Vliegvissen

Forelvissen & Vliegvissen De hooidammen

Kom vissen op forel bij de forelvisvijvers van de Hooidammen in Sint Nicolaasga. Je kunt hier tevens vliegvissen in de twee mooie vijvers.

Tips en inspiratie over vissen in Friesland? Deze blogs vind je misschien interessant:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.