Suppen in Friesland

Suppen is een prachtige en bijzondere manier om Friesland te ontdekken. Ook als je geen ervaring hebt, want suppen is voor iedereen.
SUP, voor degene die niet weten waar deze 3 letters voor staan: Stand Up Paddling. Suppen is inmiddels in Friesland een sport die al meer dan 10 jaar wordt beoefend. Op eigen gelegenheid of om te trainen voor de ultieme uitdaging: de SUP Elfstedentocht. Eén ding is zeker: door te suppen ga je lekker de 'bûtenloft', oftewel de buitenlucht in!

SUP board huren

Elk jaar in september wordt de Elfstedentocht op de SUP wordt gepeddeld. Vanuit de hele wereld komen mensen naar Friesland om in vijf dagen langs alle 11 steden te peddelen, waarvan er maar liefst zeven in Waterland van Friesland te vinden zijn. Atleten uit bijvoorbeeld Japan, Nieuw-Zeeland, Tahiti en Oostenrijk willen dit bijzondere evenement afvinken op hun ‘bucketlist’. De vriendschappen die ontstaan tijdens deze week zijn bijzonder. En ook al denkt men zondagmiddag na meer dan 200 km in totaal gepeddeld te hebben ‘noooooit weer’, velen komen toch het volgende jaar terug.

SUP 11-city tour

Suppen is voor iedereen en je hebt er niet veel voor nodig. Heb je zelf geen supboard, dan huur je er een. Stap op je board, zoek de balans en gaan! Zuidwest Friesland heeft tal van mooie routes om de omgeving te verkennen. Dwars door de weilanden en kalm water of door de grachtjes en steden.  

Rondje Workum