Ga naar inhoud
MAP

6 tips voor groepsactiviteiten in Friesland

| Redactie VVV Waterland van Friesland

De leukste groepsuitjes in Friesland

Wanneer je 'mei-inoar' (NL: met elkaar) er op uit wilt in Friesland, zijn er tal van groepsactiviteiten en uitjes waar je uit kunt kiezen. De keuze is reuze! Waterland van Friesland is bij uitstek de geschikte regio waar je, samen met je familie of vriendengroep, de leukste activiteiten kunt ondernemen. In dit blog laten we je zes van de leukste uitjes zien, maar er zijn nog veel meer leuke groepsactiviteiten waar je in Friesland aan kunt deelnemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rondvaart, museumbezoek of kitesurfles? Lees snel verder en organiseer een volgende groepsactiviteit voor je familie of vriendengroep!

Alle tips voor groepsactiviteiten in Friesland

1/ Naar buiten!

1/ Naar buiten! Aquapark Sneek bij de Waterskibaan

Voor een leuke outdooractiviteit met je vriendengroep kun je bijvoorbeeld naar de waterskibaan of het aquapark in Sneek gaan. Hier beleef je gegarandeerd een actief dagje uit terwijl je de meeste lol met elkaar hebt. Een andere aanrader is het maken van een solextocht door Gaasterland, al rijdend ontdek je zo een prachtig stukje Friesland. Liever Friesland van boven verkennen? Stap dan met z'n allen in een luchtballon en geniet van prachtige, weidse vergezichten tijdens een ballonvaart.

2/ Zwembad

2/ Zwembad

Een van de ultieme uitjes om met een familie met kinderen te ondernemen is een middagje naar een zwembad gaan. In Joure en Koudum vind je zwembaden met glijbanen en voldoende vertier voor de hele familie, maar ook in andere dorpen in de regio vind je leuke zwembaden waar je je prima kunt vermaken.

3/ Fietsen

3/ Fietsen

Neem je eigen fietsen mee of huur een fiets bij een van de vele fietsverhuurders in Friesland en ga met z'n allen op pad! Of je nu gaat voor een lange tocht of een korte, met ruim 800 kilometer aan fietspaden in Zuidwest Friesland kun je alle kanten op. Door het goed uitgekiende netwerk van fietsknooppunten kun je de mooiste routes fietsen en ontdek je de mooiste plekjes van Zuidwest Friesland. Klik snel verder en ontdek alle fietsroutes!

4/ Samen koken

4/ Samen koken tafel vol verschillende borden met eten erop en kerstdecoratie

Een activiteit die anders is dan anders, plan een kookworkshop en maak samen de lekkerste gerechten klaar! Uiteraard schuif je daarna gezellig met z'n allen aan tafel om uitgebreid te proeven wat jullie hebben gemaakt. In Waterland van Friesland kun je deelnemen aan diverse verschillende kookworkshops, klik dus snel verder om meer te lezen over samen koken.

5/ excursie door het nationaal landschap

5/ excursie door het nationaal landschap zwanen en vogels in een plas water
op de achtergrond het ijsselmeer met een aantal zeilboten erop

Een groot gedeelte van Waterland van Friesland is uitgeroepen tot Nationaal Landschap Zuidwest Friesland. Onderdeel van dit Nationaal Landschap zijn de ambassadeurs die een speciale cursus hebben gevolgd en jou graag meenemen naar hun favoriete stukje binnen het Nationaal Landschap! Je kunt uit allerlei verschillende excursies kiezen, van een boswandeling rondom landgoed Kippenburg tot een excursie naar het naatuurgebied Slauerhoff, er zit vast een excursie bij die jouw interesse wekt. 

6/ Bezoek Friese ambachten

6/ Bezoek Friese ambachten workshop hindelooper schilderkunst

Wist je dat je in onze regio tal van ambachtslieden en vakmensen hebt? Vaak kun je ze ook nog bezoeken en zelf kijken hoe ze te werk gaan of kun je zelfs actief meehelpen. Zo kun je meekijken met de echte Hindelooper schilderkunst, maar ook een rondleiding door een brouwerij waar be(e)renburg gemaakt wordt behoort tot de mogelijkheden. Voor een compleet overzicht van alle ambachtslieden en vakmensen klik je snel verder. 

Plan je volgende groepsvakantie naar Friesland

Niet alleen voor een eendaags groepsuitje of groepsactiviteit is Friesland geschikt. Hier vind je namelijk ook tal van groepsaccommodaties! Van grote kampeerboerderijen met plaats tot wel 100 personen tot fijne huizen met veel comfort, het is er allemaal. Meteen boeken? Dat kan veelal direct via VVV Waterland van Friesland. Bekijk hieronder alle groepsaccommodaties in Friesland.

Meer over Waterland van Friesland

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.