Ga naar inhoud
MAP

Rondleidingen en excursies in Zuidwest Friesland

Op zoek naar een bijzondere rondleiding of leuke excursie in Friesland? Ontdek hieronder de mogelijkheden voor een bijzonder dagje uit. Ga mee op een leuke natuurexcursie, bezoek een brouwerij of ga met een lokale fotograaf op pad! Ga mee op 'rûnlieding', oftewel rondleiding, in Zuidwest Friesland. Ontdek Waterland van Friesland op een unieke manier.

Bekijk hier alle excursies en rondleidingen

Meer over excursies en rondleidingen in Friesland

Excursies in Friesland

Waterland van Friesland biedt een boeiend decor voor interessante excursies. Verken samen met een gids de pittoreske dorpen langs de Friese Meren, waar traditionele zeilschepen de horizon sieren. Ontdek door middel van een stadswandeling de rijke historie van Stavoren, de oudste stad van Friesland. Of wandel samen door de authentieke straatjes van Hindeloopen. Natuurliefhebbers kunnen genieten van het Gaasterlandse bosgebied en de kliffen bij Mirnser Klif met behulp van een ambassadeur van het Nationaal Landschap Zuidwest Friesland. Of verken het kleine stadje Sloten samen met de stadsomroeper. Van zeiltochten tot cultuur, Zuidwest Friesland biedt een diverse reeks excursies die de schoonheid en veelzijdigheid van deze regio onthullen.

Rondleidingen in Friesland

Verken Zuidwest Friesland met boeiende rondleidingen die de betoverende charme van deze regio onthullen. Laat je leiden door de schilderachtige dorpjes langs de Friese meren, waar traditionele windmolens het landschap sieren. Stap aan boord van een rondvaartboot en leer onderweg alles over de Friese meren. Bezoek een van de musea die onze regio rijk is en ga zelf op pad aan de hand van de informatie of laat je rondleiden door een museumgids. Liever met droge voeten de natuur in? It Fryske Gea organiseert regelmatig informatieve, spannende en bovenal leuke rondleidingen in verschillende natuurgebieden.Ontdek de verborgen schatten van Zuidwest Friesland tijdens inspirerende rondleidingen vol geschiedenis en natuurpracht.

Ontdek meer in Waterland van Friesland

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.