Ga naar inhoud
MAP

Zien en doen in Friesland

Er is zoveel te doen in Zuidwest Friesland dat je wel een nachtje mag bijboeken. Een stedentrip langs zeven van de Elfsteden, fietsen over kilometerslange fietspaden, varen over de Friese meren, wandelroutes met alle rust en ruimte om je heen en de mooiste tentoonstellingen in musea. Volop ruimte om tot rust te komen of lekker actief bezig te zijn. Ben je al 'nijsgjirrich', oftewel nieuwsgierig? Ontdek het zelf in Waterland van Friesland met deze tips van de VVV.

Tips en inspiratie om te zien en doen in Friesland

Tips voor kids

Tips voor kids gezin neemt selfie met jungle op de achtergrond

Zon, zand, bos en water zorgen voor voldoende afwisseling. Bij regenachtig weer met laarzen aan de natuur in of onder de zomerzon een stoere hut bouwen, ijsjes eten of een zandkasteel maken; alles is mogelijk. Of wat dacht je van een week zeilkamp op de Friese meren? Haal je zeildiploma én maak vrienden voor het leven.

uitagenda

uitagenda blauw geschminkte mevrouw met blauw & zwart kostuum aan

Tijdens je verblijf een leuk festival, evenement of markt bezoeken? Wij raden het je zeker aan!

Unieke steden en dorpen

Unieke steden en dorpen

Zuidwest Friesland telt maar liefst 133 dorpen en 7 van de Elfsteden. De steden in Waterland van Friesland, de naam van de regio, hebben allemaal hun eigen charme. Je ziet de sporen van het rijke handelsverleden en de vroegere zeevaart. Stuk voor stuk pareltjes om te ontdekken.

Friese souvenirs

Friese souvenirs

Ben je in Waterland van Friesland op vakantie en wil je een leuk aandenken mee naar huis? Of wil je een uniek Fries item cadeau geven? Je shopt de leukste Friese producten bij de lokale winkelier, VVV of  gemakkelijk en snel online.

Ontdek de regio

Ontdek de regio Mooie blauwe lucht en rustig water is omringt door riet.

Ervaar in Waterland van Friesland, het gebied tussen het Woudagemaal en de Afsluitdijk, de unieke dynamiek tussen water en land. Stroom langs onze waterwerken en -wegen, ervaar onze ruimte en vergezichten of hop langs onze Elfsteden. Fiets langs wuivend riet of vaar over de Friese meren. Benieuwd naar meer van onze regio?

Inspiratie opdoen voor een bezoek aan Zuidwest Friesland? Deze blogs vind je misschien interessant:

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.