Ga naar inhoud
MAP

Kunst en cultuur in Zuidwest Friesland

Zuidwest Friesland is enorm rijk aan cultureel erfgoed. Van een klein en intiem streekmuseum tot grootst en van UNESCO wereldformaat. Je dag is snel gevuld! Zuidwest Friesland is ook de geboortegrond van diverse kunstenaars. Zo vind je in Workum het museum van kunstschilder Jopie Huisman. Kenmerkend voor deze regio zijn de vakmensen die hun ambacht uitoefenen, vaak overgedragen van vader op kind. Je vindt in Waterland van Friesland molenaars maar ook kunstenaars gespecialiseerd in bijvoorbeeld de tradionele oude Hindelooper kunst. Gun jezelf de tijd om de kunst en cultuur die Zuidwest Friesland rijk is te ontdekken, dit geeft kleur aan jouw dag en die van de (klein)kinderen. Neem vooral de kinderen mee, want juist voor hen zijn er bijzondere speciale routes en doe-activiteiten!

Bezoek een bezoekerscentrum

Bekijk hieronder alle galeries en ateliers

Museum Joure

Een verrassend maakmuseum op een historisch industrieterreintje middenin Joure. Maak mee op de bakermat van Douwe Egberts & Pickwick en beleef puur vakmanschap in de Friese Klokkenmakerij, authentieke Drukkerij en fotogenieke Metaalfabriek.

Bezoek het museum
Kinderen spelen in Museum Joure met hun ouders

Jopie Huisman Museum

Het Jopie Huisman Museum in Workum is gewijd aan het werk en het leven van de Friese autodidacte meesterschilder Jopie Huisman. Liefde voor de natuur, mededogen, maar ook het onaanzienlijke waarde geven; het is de menselijke maat die de rode draad vormt in zijn veelzijdige oeuvre. Jopie voert je mee in zijn wereld en maakt je deelgenoot van zijn passies.

Bezoek het museum

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.