Ga naar inhoud
MAP

De Friese Elfstedentocht

Fiets, wandel, rijd of vaar zelf de Elfstedentocht

De Friese Elfstedentocht (Fries: Alvestêdetocht) is een 200 kilometer lange schaatstocht langs elf historische steden. Het symboliseert doorzettingsvermogen en saamhorigheid en vertegenwoordigend de Friese tradities en geschiedenis. Ondanks klimaatverandering blijft de hoop op een nieuwe tocht levendig. Gelukkig zijn er inmiddels vele alternatieven om de Elfstedentocht te volbrengen. Mocht het winterse ijs uitblijven dan is het mogelijk om de route van de elfstedentocht te varen, zeilen, suppen, kanoën of zwemmen. En het is ook mogelijk om langs de route te fietsen, wandelen of rijden. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om de Friese Elfstedentocht te volbrengen.

Alle Elfstedentochten voor je op een rij

Boek een overnachting in de buurt van de Elfstedenroute

Reisgezelschap

Handige informatie over de Elfstedentocht

Alle Elfstedenroutes

Elke variant van de route biedt een unieke ervaring langs historische Friese steden en landschappen. Hier vind je een overzicht van alle routes rondom de Elfsteden. Van SUP- en kanoroutes tot de Elfstedenfietsroute.

Alle Elfstedenroutes
koppel met regiokaart

Bagagevervoer Elfstedentocht

Plan je een meerdaagse Elfstedentocht per fiets of te voet? Dan is het gebruik van bagagevervoer een ware zegen. Stel je voor: je vertrekt 's ochtends en bij aankomst op je bestemming staat je bagage keurig voor je klaar. Dit maakt de Elfstedentocht niet alleen praktischer, maar ook aangenamer. Bij Friesland Holland Travel in Holwerd kun je terecht voor bagagevervoer tijdens de Elfstedentocht. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Neem contact op met Friesland Holland Travel

Fries Schaatsmuseum

In een prachtig pand in Elfstedenstad Hindeloopen vind je het Eerste Friese Schaatsmuseum. Gestart in 1983 en inmiddels uitgegroeid tot het grootste museum op schaatsgebied. In het Schaatsmuseum kun je de complete geschiedenis van de Friese Elfstedentocht bewonderen en vind je de grootste collectie schaatsen ter wereld. Een bezoek aan dit museum maakt jouw Elfstedentochtbeleving compleet.

Bezoek het Friese Schaatsmuseum
Expositie schaatsmuseum Hindeloopen

Elfstedentocht producten

Hoe leuk is het om jouw Elfstedentocht-ervaring te bekronen met een prachtig product dat de Elfstedentocht weerspiegelt? In onze webshop vind je verschillende 'Fryslân' producten die je doen herinneren aan jouw tijd in Friesland. Droog jij je vaat af met een Fryslân theedoek of hang je elk jaar de waterpoort van Sneek in de Kerstboom? De keuze is reuze.

Bezoek de webwinkel
Kerstbal Waterpoort Sneek

Musicalspektakel De Tocht

Maak jouw Elfstedentochtbeleving compleet en breng een bezoek aan musicalspektakel De Tocht. Musical De Tocht is voor iedereen die ervan droomt om ooit nog een Elfstedentocht mee te maken: ‘It giet oan’! Beleef de magie van de wereldberoemde Tocht der Tochten en ervaar de kracht van ‘samen’.

Bezoek Musical De Tocht
Musical De Tocht

Meer tips en inspiratie over de elfstedentocht? Ontdek het hier:

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.