Ga naar inhoud
MAP

Voel de weldadigheid van Fryslân: kom in alle rust en natuurschoon tot jezelf!

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Tips voor privésauna, sauna- en wellnessarrangement in Friesland

Ontspannen … Het is zo belangrijk. Want door je goed te ontspannen, functioneren je hersenen beter. Volgens de Hersenstichting vergeet je met beter werkende hersenen minder, ben je beter gefocust, minder afgeleid én minder gevoelig voor negatieve emoties. Kortom: ook jouw hersenpan heeft voldoende rustmomenten nodig om zo meer energie op te kunnen doen. Laat Waterland van Friesland nu precies dé plek zijn waar je je ultiem kunt ontspannen. Graag inspireren we jou voor een heerlijk wellnessverblijf in Friesland inclusief (privé)sauna! Je gaat gegarandeerd als herboren naar huis.

Zoeken naar balans in sauna in Friesland

Met een wellnessverblijf bedoelen we dat je een moment boekt voor jezelf - en voor degene met wie je gaat. Het woord ‘wellness’ betekent dat je ‘zoekt naar balans’, op zowel mentaal als fysiek vlak. Een wellness biedt je echt de gelegenheid om je hersenen en je lichaam de aandacht te geven die ze verdienen. Maar hoe vind je een goede balans? Dat lukt je alleen als je je bewust inspant én daarna ontspant. En juist daarom is Zuidwest Friesland zo’n ideale plek voor een verblijf met wellness. In Waterland van Friesland kun je namelijk heerlijk genieten van bijvoorbeeld een lange wandeling in het bos (inspanning) en bijkomen in bijvoorbeeld een privésauna of groter kuuroord (ontspanning). Je ademt in … Je ademt uit … Je ontspant …

Stap uit de tredmolen in je eigen privésauna in Friesland

De ontspanning tijdens jouw wellness in Zuidwest Friesland begint al zodra je onze provincie binnenrijdt. De natuur is in Waterland van Friesland in elk seizoen wonderschoon. Je zult dan ook elk seizoen genieten van prachtige vergezichten, bossen en meren. Je kunt in Friesland heerlijk wandelen, fietsen varen, zwemmen en genieten van prachtige historische dorpen en steden. Maar omdat je voor de ultieme ontspanning komt, boek je natuurlijk een wellnessovernachting met een sauna-arrangement. Je eigen privésauna in Friesland maakt het helemaal ideaal om uit die dagelijkse tredmolen te stappen.

Wollness: jouw privésauna onder de Friese sterrenhemel

In Zuidwest Friesland kun je heel wat verschillende arrangementen boeken met een wellness. Zo kun je bij Ûnder de Wol (alleen door de naam voel je de ontspanning al) een (mid)week of lang weekend heerlijk komen ontspannen. De oude stelpboerderij staat in Oudega, middenin het Friese merengebied. Als je geluk hebt, kun je in de winter schaatsen over de meren. In de avond kun je sowieso ontspannen onder de donkere sterrenhemel en daarna lekker opwarmen in de privésauna. Andersom kan natuurlijk ook: lekker opwarmen in de wollness (prachtige naam voor een privésauna in Friesland) en afkoelen onder de Friese sterrenhemel. Je zult daarna heerlijk ontspannen ûnder de wol (onder de wol) kruipen …

Sauna met uitzicht over de Friese meren

Nog zo’n leuke wellnessplek met privésauna is Pollepleats in Westhem. De wellness bestaat uit onder meer een panoramasauna met een schitterend uitzicht over het Reidmar (Rietmeer). Als je echt even wilt afkoelen, dan duik je dus zo het meer in! Zwemmen kan altijd, ook in de winter. Winterzwemmen is overigens ook nog eens heel gezond. De Pollepleats biedt diverse faciliteiten waarmee je volledig tot rust komt en weer opwarmt na die duik in het Friese water. Denk aan een warme douche, voetenbaden, een Finse sauna en een lekker geurende stoomcabine. Pollepleats heeft ook een vrijstaande suite. Dus als je langer in de relaxmodus wilt blijven: gjin inkeld probleem! Geen enkel probleem dus!

Jouw eigen wellnessverblijf

In Zuidwest Friesland kun je je dus heel goed ontspannen. Dat is een ding wat zeker is. De rust, de ruimte, de natuur en de vele mogelijkheden die er zijn voor een wellnessovernachting met (privé)sauna maken Waterland van Friesland tot een echt zengebied. Ja, wij noorderlingen weten wat ontspannen is. Woon je wel in Fryslân, maar heb je nog niet de ultieme ontspanning ontdekt? Misschien is een overnachting op Allingastate in Allingawier dan ook iets voor jou. In het prachtige terpdorpje Allingawier vind je in de Friese natuur twee vrij gelegen luxueuze wellnessverblijven mét privéterras met jacuzzi. Het sprookjesachtige landgoed is een waar paradijs waar je de ware mentale rust zult vinden, als inwoner en als toerist van Friesland.

Opwarmen in privésauna, afkoelen met sprong in het water

Ben jij iemand die juist van varen heel ontspannen wordt? Dan zou het wellness-kotterjacht Maxima van Shiffart Yachtcharter in Terherne een goede kunnen zijn. In Friesland wordt eigenlijk heel het jaar gevaren. Ook in de winter. Natuurlijk hopen we elk jaar weer op die machtige Elfstedentocht, maar tegelijkertijd maken we er het beste van. Zoals gezegd: we zijn de meesters van ontspanning! En daar hoort varen nu eenmaal bij. Wintervaren zorgt zelfs voor een nog bijzondere ervaring. Op het jacht Maxima (geschikt voor zes personen) combineer je weer de ultieme combinatie van inspanning en ontspanning. Je vaart en in een van de achterhutten bevindt zich de sauna. Afkoelen doe je in de luxe douche met hydrojets of natuurlijk in het buitenwater.

Volop ontspanning in Lemmer met sauna en massage

Hotel Iselmar in Lemmer is ook zo’n unieke plek waar je je kunt ontspannen in Friesland. Het hotel biedt een zwembad met sauna, Turks stoombad, bubbelbaden en zonnebanken. Liever meer privacy? Huur de bruidssuite met eigen hottub. Je kunt bij Iselmar ook een ontspanningsarrangement boeken. Daarmee kun je kiezen voor een heerlijke sport-, stoel-, shiatsu-, segmentale-, voetreflex- of ontspanningsmassage. Grote kans dat je er nooit meer weg wilt.

Wellness en beauty: intens en prikkelend ontspannen in Friesland

Nog zo’n heerlijke plek om te ontspannen in een sauna in Friesland is Wellness & Beauty De Woudfennen in Joure, waar je ook kunt overnachten. In dit complex vind je diverse binnen- en buitensauna's (onder andere zoutsteen, kruiden, Turks stoombad), Romeinse thermen met een whirlpool, een binnen- en buitenzwembad en een sanarium met specifiek lichteffect. De gehele dag vinden er Finse löyly’s plaats, traditionele opgietingen met heerlijke geurende oliën. Deze sessies zijn intens en prikkelend voor je huid! Tijdens een löyly wordt het nogal warm, maar onthoud: na inspanning komt ontspanning. En daar is het je tenslotte allemaal om te doen!

In Harich vind je een verstopte parel op het gebied van rust en wellness. Hier vind je pure ontspanning bij De Groene Parel. Je verblijft in een van de appartementen of op de minicamping, middenin de natuur van Zuidwest Friesland. Ontspannen doe je ook in de privésauna. Vooraf reserveren is wel belangrijk, want ongeveer 1,5 voor jouw saunabezoek wordt de houtkachel opgestookt. Er is verder onder meer een opgieting met de verkwikkende geur van eucalyptus en je kunt gebruikmaken van heerlijk Hamam-scrubzout. Dat klinkt als ‘genietsje’, toch? Waar wacht je nog op? Kom genieten in een (privé)sauna in Friesland.

Dus! Sykje de rêst fan Fryslân op! Kom oant dysels! Met andere woorden: als je de rust van Friesland opzoekt, kom je gegarandeerd tot jezelf en tot rust!

Misschien vind je dit ook interessant

Zoek & boek

Reisgezelschap

Bekijk boekbaar aanbod

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.