Ga naar inhoud
MAP

Shoppen in Friesland

Kom winkelen in één van onze Elfstedensteden of pittoreske dorpen van Zuidwest Friesland. Ontdek unieke winkeltjes, wordt hebberig in de vele lifestyle winkels, verlekker je aan plaatselijke streekproducten of doe 'gewoon' je dagelijkse boodschappen. Winkelen op de koopavonden combineer je met een hapje of een drankje of maak er een weekendje van en ga winkelen op koopzondag. Lekker 'dangelje', oftewel zonder doel rondlopen, doe je op één van de (boeren)markten of in de prachtige stadscentra.

Beleef Fryslân extra met de Mear Fryslân app

Beleef Fryslân extra met de Mear Fryslân app

Je bent uitgeshopt en wilt de stad op een leuke manier ontdekken? De wandelroute écht beleven? Dit kan met de MeAR Fryslân app, want die ontvouwt het verhaal om je heen. De app combineert het echte leven met het virtuele. Nieuwsgierig?

Overnachten

Overnachten

Maak er een leuk shopweekend van en ontdek van Waterland van Friesland allemaal te bieden heeft. Boek een kamer en geniet in één van onze hotels of Bed & Breakfasts. Er zijn tal van mogelijkheden in onze dorpen en steden!

Evenementenkalender

Evenementenkalender

Een shopweekendje combineer je met de allerleukste evenementen én dagjes uit in Waterland van Friesland. In het Fries noemen we dit ook wel 'ferdivedaasje', oftewel 'vermaak'. Van de leukste festivals, gezelligste markten tot de leukste uitstapjes voor kinderen; er valt genoeg te doen.

Unieke steden en dorpen

Unieke steden en dorpen

Zuidwest Friesland telt maar liefst 140 dorpen en 7 van de Elfsteden. De steden in Waterland hebben allemaal hun eigen charme. Je ziet over de sporen van het rijke handelsverleden en de vroegere zeevaart. In 2018 is er zelfs een nieuwe Elfstedentocht gemaakt. Niet verbonden door ijs, maar door het sprankelende water van fonteinen. Waar vind je 7 fonteinen gemaakt door 7 internationale topkunstenaars? In de Friese Elfsteden van Waterland van Friesland!

Friese souvenirs

Friese souvenirs

Ben je in Waterland van Friesland op vakantie en wil je een leuk aandenken mee naar huis? Of wil je een uniek Fries item cadeau geven? Je shopt hier de leukste Friese producten gemakkelijk en snel online.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.