Ga naar inhoud
MAP

Winkelen in Friesland

Kom winkelen in één van onze Elfstedensteden of pittoreske dorpen van Zuidwest Friesland. Ontdek unieke winkeltjes, wordt hebberig in de vele lifestyle winkels, verlekker je aan plaatselijke streekproducten of doe 'gewoon' je dagelijkse boodschappen. Winkelen op de koopavonden combineer je met een hapje of een drankje of maak er een weekendje van en ga winkelen op koopzondag. Lekker 'dangelje', oftewel zonder doel rondlopen, doe je op één van de streekmarkten of in de prachtige stadscentra.

Overnachten

Overnachten een bed met verschillende kussens erop en een nachtkastje ernaast

Maak er een écht shopweekend van en ontdek wat Waterland van Friesland allemaal te bieden heeft. Boek een kamer en geniet in één van onze hotels of Bed & Breakfasts. Er zijn tal van mogelijkheden in onze dorpen en steden!

Fietsen à la carte

Fietsen à la carte VVV medewerker Geertje poseert met haar fiets voor de fietstocht fietsen a la carte

Houd je van lekker eten en fietsen? Dan is Fietsen à la carte echt iets voor jou. Je vindt hieronder de leukste fietstochten met een frans tintje. Fietsen à la carte bevat verrassende tussenstops bij boeren en lokale ondernemers met streekproducten om zo je eigen maaltijd bij elkaar te struinen.

Beleef Fryslân extra met de Mear Fryslân app

Beleef Fryslân extra met de Mear Fryslân app stadsomroeper en bewoners/bezoekers sloten

Je bent uitgeshopt en wilt de stad op een leuke manier ontdekken? Maak een mooie stadwandeling en beleef die met de MeAR Fryslân app. Deze app ontvouwt het verhaal om je heen. De app combineert het echte leven met het virtuele. Nieuwsgierig?

Uitagenda

Uitagenda blauw geschminkte mevrouw met blauw & zwart kostuum aan

Een shopweekendje combineer je met de allerleukste evenementen én dagjes uit in Waterland van Friesland. In het Fries noemen we dit ook wel ferdivedaasje, oftewel 'vermaak'. Van de leukste festivals, gezelligste markten tot de leukste uitstapjes voor kinderen; er valt genoeg te doen.

Unieke steden en dorpen

Unieke steden en dorpen het centrum van sloten

Zuidwest Friesland telt maar liefst 133 dorpen en 7 van de Elfsteden. De steden in Zuidwest Friesland hebben allemaal hun eigen charme. Je ziet sporen van het rijke handelsverleden en de vroegere zeevaart.

Friese souvenirs

Friese souvenirs

Ben je in Waterland van Friesland op vakantie en wil je een leuk aandenken mee naar huis? Of wil je een uniek Fries item cadeau geven? Je shopt in de VVV winkels de leukste Friese producten of bestel snel en gemakkelijk online.

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.