Ga naar inhoud
MAP

Natuurmonumenten Friesland

Easterein

Het Nederlandse landschap is uniek omdat het zo divers is. Bij Natuurmonumenten willen we dat zo houden. Wij zorgen voor de Nederlandse natuur en landschappen.

Het Nederlandse landschap is uniek omdat het zo divers is. Bij Natuurmonumenten willen we dat zo houden. Wij zorgen voor de Nederlandse natuur en landschappen. En voor de cultuurhistorie die je op die plekken vindt. Samen met onze leden werken we aan meer Nederlandse natuur. Want als de natuur er voor ons allemaal is, dan zijn we er toch allemaal voor de natuur?

Natuurmonumenten beheert in Friesland gebieden die stuk voor stuk uniek, maar in uiterlijk en soortenrijkdom nauwelijks met elkaar te vergelijken zijn. Zo vind je er ons Werelderfgoed het Waddengebied, de weidevogelgebieden in de Greidhoeke en de Lytse Bouhoeke, onze gebieden in Gaasterland met bossen en kliffen, het hoogveengebied Fochteloërveen op de grens van Friesland en Drenthe en tot slot landgoed De Slotplaats in Bakkeveen met een monumentaal theehuis.

Onze droom is een mooi Nederland en een prachtig Friesland. Met landschappen waarin natuur en erfgoed een grote rol spelen. Een land vol groene steden, duurzame landbouw en natuurrijke landschappen. Een land waar we van kunnen genieten en waar de natuur kan bloeien.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Natuurmonumenten Friesland

Natuurmonumenten Friesland
Skrok 11
8734 HG Easterein
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.