Elfstedenstad Bolsward

Bolsward (of Boalsert zoals we in Friesland zeggen) is dé stad waar historie en architectuur een hoofdrol spelen. Laat je meevoeren door de rijke geschiedenis tijdens de stadswandeling het voormalige stadhuis, de Broerekerk en ontdek meer over de beroemde mannen Titus Brandsma en Gysbert Japicxhûs in de twee muea. Vergeet zeker niet een kijkje nemen bij de Friese bierbrouwerij Us Heit, 'bjusterbaarlijk bier út Fryslân'.

Elfstedentocht

Al meer dan 100 jaar wordt op Pinkstermaandag de Fietselfstedentocht door 150.000 enthousiaste deelnemers gefietst. Deze route van 235 kilometer start en finisht traditiegetrouw in Bolsward. Samen door land en stad, achter elkaar door het Friese landschap en elk op eigen snelheid. Niet alleen op maar ook zeker langs de route, is het één groot feest! Met muziek en spandoeken van het publiek. 

Meer over de Fietselfstedentocht

Rondleiding: Schapenvachtlooierij Van Buren

De enige Schapenvacht looierij van Nederland. Met generatie lange ervaring verwerken ze de schapenvachten tot prachtige producten. Je bent van harte welkom voor een rondleiding door het bedrijf. Met een informatiekaart ga je zelfstandig het bedrijf door en zo zie je de kneepjes van het vak. De leerlooier staat je graag te woord om al je vragen te bantwoorden.

Groepen vanaf 25 personen kunnen ook ons speciale groepsarrangement 'Banjeren door Bolsward' boeken waarbij je een dag door Bolsward banjerd langs bijzondere bedrijven en locaties. 

Boek de rondleiding bij Van Buren