Ga naar inhoud
MAP

Lemster Dickens Festijn

Breng een bezoek aan het Lemster Dickens Festijn

Zet 14 en 15 december 2024 maar alvast in je agenda want dan maakt het Lemster Dickens Festijn zijn terugkeer. Na een jaar afwezigheid vanwege de belasting voor de vrijwilligers die het evenement organiseren, zijn ze weer klaar om de bezoekers te trakteren op een onvergetelijke ervaring.

Het Lemster Dickens Festijn is geïnspireerd door de beroemde Britse schrijver Charles Dickens. Tijdens het evenement wordt het dorp omgetoverd tot een levendig 19-eeuws Engels stadje met personages uit Dickens boeken, kerstmarkten, straattheater en andere festiviteiten.

Het verhaal

Het thema van 2022 was ‘It‘s a magical Christmas!’

Een verhaal over het Lemster Dickens dorp dat na een lange stilte weer tot leven komt in de sfeer van de 19e eeuw. De bewoners kijken uit naar een feestelijke kersttijd vol geruchten en speciale gebeurtenissen, zoals de terugkeer van het kantongerecht met rechter Franciscus Visscher, de Bonkeschudders die hun Steampunk machine transformeren en een nieuw bokstoernooi georganiseerd door 'De vuistregel'. Een magische kerst met kunstenaars, muziek en culinaire hoogstandjes tijdens het Christmas Family Dinner.

Het exacte thema voor 2024 is nog niet bekend. Hiervoor kun je de website in de gaten houden.

Lees meer

Programma

Langs de route van het Lemster Dickens Festijn is er altijd wel iets leuks te zien en te doen. Je komt verschillende acts tegen en kunt genieten van allerlei soorten muziek, zoals grote shantykoren, kindermusicals en intieme gitaaroptredens. Op verschillende plekken, zowel binnen als buiten, zijn er podia waar je kunt kijken naar fantastische optredens.

Ontdek meer over het Lemster Dickens Festijn

Lemster Winterkuier

Hoewel het volgende Lemster Dickens Festijn pas gepland staat voor 2024, heeft de organisatie dit jaar toch iets unieks georganiseerd. Op zaterdag 16 december wordt de gezellige Lemster Winterkuier gehouden, een speciale winterwandeling exclusief voor Lemmer! Gedurende de ongeveer 5 km lange route door het dorp Lemmer word je verrast door optredens, verrassende acts en wat lekkers. De wandeling eindigt op het sfeervolle Fedde Schurerplein, hier kun je na de wandeling genieten van een hapje en een drankje.

Lees meer

Zoek en boek een overnachting tijdens het Lemster Dickens Festijn

Reisgezelschap

Ontdek tips voor een bezoek aan Lemmer

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.