Ga naar inhoud
MAP

Lemster Visserijdagen

Breng een bezoek aan de Lemster Visserijdagen 2024

Hijs de zeilen en blok 14, 15 en 16 juni 2024 in je agenda, want dan is het weer tijd voor de veelbelovende Lemster Visserijdagen! Dit spectaculaire maritieme festival, dat jaarlijks plaatsvindt in Lemmer, belooft een onvergetelijke ervaring te worden. Tijdens dit evenement wordt de rijke visserijcultuur en maritieme geschiedenis van Lemmer en omgeving gevierd.

De Lemster Visserijdagen zijn leuk voor alle leeftijden. Bewonder de imposante vlootschouw, waar historische vissersschepen en moderne boten de haven binnenvaren, terwijl de kleurrijke rood-gele Lemster vlaggen wapperen in de wind. Maak een wandeling over de braderie, waar lokale ambachtslieden hun vaardigheden tonen en unieke producten verkopen.

Shantykoor spectakel

Tijdens de Lemster Visserijdagen straalt Lemmer met trots zijn maritieme karakter uit. Een divers programma vol vermaak voor zowel jong als oud wordt vergezeld door de kenmerkende geelrode Lemster vlaggen die overal wapperen. Muziek en zang zitten diep geworteld in de genen van de Lemsters, wat resulteert in een verhoogde feeststemming met shantykoren en vrolijke melodieën die de Visserijdagen opvrolijken. Daarnaast treden muzikanten op in tal van gezellige cafés. Een belangrijk deel van de festiviteiten speelt zich af rondom de Binnenhaven van Lemmer.

Daar in dat kleine cafe aan de haven...

Zakslaan

Een van de meest opwindende en traditionele activiteiten tijdens de Visserijdagen in Lemmer is het zakslaan. Het Open Fries Kampioenschap Zakslaan wordt dit jaar georganiseerd op zaterdagavond 15 juni om 20.00 uur. Het is een uitdagende en hilarische wedstrijd waarbij deelnemers proberen elkaar van een ronde balk in het water te slaan met grote jute zakken. De spanning stijgt wanneer de deelnemers elkaar met de zakken proberen te raken. Het vergt evenwicht, behendigheid en kracht om overeind te blijven terwijl je tegelijkertijd je tegenstanders probeert te verslaan. Het publiek juicht en moedigt de deelnemers enthousiast aan, wat zorgt voor een opwindende en levendige sfeer.

Het zakslaan tijdens de Visserijdagen in Lemmer is niet alleen een vermakelijke wedstrijd, maar ook een eerbetoon aan de visserijtradities van de regio. Het laat zien hoe vissers vroeger hun kracht en behendigheid trainden, en brengt deze rijke geschiedenis op een speelse manier tot leven. Of je nu wilt deelnemen aan het zakslaan of gewoon wilt genieten van het spektakel vanaf de zijlijn, deze traditionele activiteit is een absolute must-see tijdens de Visserijdagen in Lemmer.

Divers programma

Een gevarieerd programma, geschikt voor zowel jong als oud, biedt vermaak in overvloed. Voor kinderen tot 15 jaar is er op vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur een spannende viswedstrijd langs het Dok, waar ze hun hengels kunnen uitwerpen. Op zaterdag is er een bruisende braderie langs het Dok, de centrumhaven van Lemmer. In de Fiskerhaven, ook wel bekend als de Museumhaven, liggen talloze authentieke Lemsteraken met als achtergrond de historische Lemstersluis. Breng een bezoekje aan het Visserij Museum of neem een kijkje op de MS Roermond.

Hier vind je het complete programma

Zoek en boek tijdens de Lemster Visserijdagen

Reisgezelschap

Ontdek tips voor een bezoek aan Lemmer

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.